eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA által 2019. március 8-án közreadott képen a SpaceX amerikai űrkutatási magánvállalat Crew Dragon űrhajója dokkolni készül a Nemzetközi Űrállomás Harmony moduljához március 3-án. A Dragon március 8-án, hatnapos tesztrepülés után levált a Föld körül keringő állomásról, és visszaindult a bolygóra. Az Atlanti-óceán vizébe fog megérkezni, ahol a GO Searcher nevű hajó várja majd.
Nyitókép: MTI/EPA/NASA – képünk illusztráció

Egész meglepő elveszett tárgy kering a Föld körül - fotó

Hogyan került oda egy szerszámosláda?

November elsején egy kizárólag nőkből álló űrsétát hajtottak végre a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) kívül, amely során a csapat elvesztett egy szerszámosládát. A zsákszerű tárgy most a Föld körül lebeg az űrben – írta a The Guardian alapján a hvg.hu.

A küldetésirányítás elemezte a táska röppályáját, és megállapította, hogy az állomással való újbóli érintkezés kockázata alacsony, a fedélzeti személyzet és az űrállomás biztonságban van, ezért nincs szükség intézkedésre - olvasható a NASA blogján.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×