eur:
390.95
usd:
366.79
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Izraeli ágyú tüzel a Gázai övezetben lévő palesztin célpontokra Dél-Izraelből 2023. október 12-én. A Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet október 7-én többfrontos támadást indított Izrael ellen, több mint 1200 izraeli életét vesztette, a Hamász elleni izraeli válaszcsapások közel 1200 ember halálát okozták a Gázai övezetben.
Nyitókép: MTI/AP/Ohad Zwigenberg

Izrael: beszivárgó terroristákat lőtt le a hadsereg a libanoni határnál

A Gázai övezetben pedig a Hamász finanszírozására használt bankot, valamint alagutakat támadtak. Több százezer dollárt ígértek annak, aki a Gázába vitt túszok fogva tartásának helyét elmondja.

Az izraeli katonaság megölt négy beszivárgó terroristát a libanoni határnál, akik robbanószerkezetet próbáltak elhelyezni Hanita kibuc közelében - közölte a hadsereg szóvivője. "Az izraeli hadsereg megtámadta a terrorista osztagot, amely a libanoni határnál megközelítette a kerítést, és robbanószerkezetet próbált elhelyezni Hanita mellett" - szólt a bejelentés.

Az izraeli légierő a gázai terrorszervezetek több mint kétszáz létesítményét támadta a Gázai övezetben az elmúlt napon. "A vadászrepülőgépek megtámadták a terrorszervezetek hadműveleti központját, és felszámolták ott tartózkodó terroristákat"- jelentette Hagari. "Megtámadták a Hamász finanszírozására használt bankot, valamint több föld alatti terrorista alagutat és fegyverraktárakat"- tette hozzá.

Daniel Hagari a Hamász hétfő este közzétett, egy fiatal izraeli túszt bemutató videófelvételét "pszichológiai terrorizmusnak" nevezte. "A Hamász megpróbálja helyrehozni imázsát. Több tucat ilyen videó sem változtat azon a tényen, hogy a világ megértette, mi is az a Hamász" - mondta.

A gázaiak körében meghirdették, hogy 250 ezer dolláros pénzjutalmat kap, aki információt nyújt a Gázába hurcoltak fogva tartásának helyéről.

A Sin Bet izraeli belbiztonsági szolgálat és a hadsereg nem erősítette meg és nem is cáfolta, hogy ők állnának a lépés hátterében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×