eur:
389.22
usd:
363.72
bux:
68243.88
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Hamász-nyilatkozat a külföldi túszokról, videó egy elrabolt nőről

Nemcsak adatokat közölt a terrorszervezet, hanem egy felvételt is közzétett az egyik fogva tartottról. A nő családja megerősítette a személyazonosságát.

Abu Obeida, a Hamász fegyveres ágának, az Izz ad-Dín al-Kasszám Brigádoknak a szóvivője egy közzétett videófelvételen arról számolt be, hogy 200-250 izraeli túszt tartanak fogva a Gázai övezetben. Elmondta, hogy 200 túszt a Hamász, a többit egyéb szélsőséges csoportok tartanak fogva.

Azt állította, hogy "a külföldiek nem foglyok, hanem vendégek a Gázai övezetben". Hangsúlyozta, hogy el fogják engedni őket, "amint a jelen körülmények véget érnek".

Obeida közölte azt is, hogy

izraeli légicsapásokban 22 túszuk vesztette életét.

A Hamász közzétett egy videót is az egyik túszról. Ez az első ilyen felvétel, amit nyilvánosságra hoztak. Ezen egy fiatal nő látható, akinek bekötözték karján lévő sebét. "Huszonegy éves vagyok és Shohamból jöttem" - mondja a nő a közel egyperces felvételen, amelyen Mia Schemként mutatkozik be. Hozzátette, hogy jelenleg a Gázai övezetben van és ott egy kórházban kapott ellátást. "Hozzatok ki innen, amilyen gyorsan csak lehet" - kérte.

Egyelőre nem tudni, hogy a videó pontosan hol, mikor és milyen körülmények között készült. Sajtójelentések szerint egy izraeli állampolgárról van szó, aki francia állampolgársággal is rendelkezik, és Izrael déli részén jelentették eltűntként a Hamász támadása nyomán.

A Reuters hírügynökségnek Schem családja - egyike azoknak, amelyek a múlt héten Emmanuel Macron elnökhöz fordultak, hogy segítsen kiszabadítani eltűnt rokonaikat - megerősítette a nő személyazonosságát.

Az izraeli hadsereg közölte: folyamatos kapcsolatban állnak Schem családjával, és elítélték a Hamászt mint "gyilkos terrorszervezetet", hozzátéve, hogy hiába próbálja a felvételen "humánusnak" mutatni magát. Megismételték, hogy "minden hírszerzési és műveleti intézkedést" megtesznek a foglyok hazatéréséért.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×