eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Izraeli katonák palesztin fegyverek mellett, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen október 7-én indított többfrontos támadásakor lerohant dél-izraeli Kefar-Aza kibucban 2023. október 15-én. A palesztin milicisták több mint 1300 embert megöltek Izraelben.
Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

Még magyar gyártmányú fegyvert is zsákmányolhatott Izrael

Előkerült egy fotó olyan fegyverekről, amelyeket az Izraeli Védelmi Erők (IDF) zsákmányoltak a Hamásztól.

A Portfolio szúrt ki egy külföldi X-oldalon egy fényképet, amelyen a leírás szerint az izraeli katonák által a Hamásztól zsákmányolt fegyverek láthatók.

A fotón főleg rakéták, aknák és rakétagránátok láthatók, de felbukkan köztük pár igazi ritkaság is, mint például egy RPG-29 „Vámpír” rakéta-gránátvető,

egy magyar gyártmányú AMD-65-ös gépkarabély,

egy egyiptomi Maadi Kalasnyikov, egy második világháborús, brit gyártmányú Lanchester géppisztoly, illetve jó pár iráni és kínai gyártmányú RPG-rakétagránátvető és Kalasnyikov-gépkarabély is.

Az IDF több mint 3000 fegyvert és robbanószert zsákmányolt az Izraelbe betörő Hamásztól, az eszközök leltározása, elhelyezése még folyamatban van.

A Portfolio megjegyzi: az iszlamista terrorszervezet főleg Iránon és a Hezbollahon keresztül szerzett be fegyvereket. A magyar AMD-65-ös valószínűleg Irakból vagy Afganisztánból származik, ahol a többször is összeomló, majd újraszerveződő rendőri erők használhatták őket.

(A nyitókép illusztráció: Izraeli katonák palesztin fegyverek mellett, a Gázai övezetet irányító Hamász palesztin iszlamista szervezet Izrael ellen október 7-én indított többfrontos támadásakor lerohant dél-izraeli Kefar-Aza kibucban 2023. október 15-én.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×