eur:
392.95
usd:
362.2
bux:
65824.35
2024. február 29. csütörtök Elemér
Bober (hód) ukrán nagy hatótávolságú drón. Forrás: X / Def M
Nyitókép: Forrás: X / Def M

Egy drónsereg elfogását jelentette be Moszkva

Huszonhét repülőgép típusú ukrán drónt fogott el éjszaka az orosz légtérben a légvédelem - közölte az orosz védelmi minisztérium vasárnap a Telegram-csatornáján.

A tárca szerint a pilóta nélküli repülőszerkezetek közül tizennyolcat Kurszk megye felett, kettőt pedig Belgorod megye felett a levegőben semmisítettek meg. Hét drónnal kapcsolatban a tárca nem bocsátkozott részletekbe.

Roman Sztarovojt, Kurszk megye kormányzója szombat éjjel még 12 ukrán drón lelövéséről számolt be. A politikus szerint Zorino község területére törmelék zuhant, de a senki sem sérült meg.

A donyecki hatóságok éjszaka kiadott összesítése szerint az ukrán hadsereg egy nap alatt 36 lövedéket lőtt ki a régió lakott területeire; a belövések következtében egy nő megsebesült és hat ház megrongálódott.

(A nyitókép illusztráció, egy Bober nagy hatótávolságú ukrán drónt ábrázol.)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×