eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás
Vlagyimir Putyin orosz elnök felszólal az orosz nemzeti bírói kongresszus ülésén Moszkvában 2022. november 29-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Valerij Sarifulin

Vlagyimir Putyin: mindannyian háborúra készülünk, mert egy jól ismert ősi elvet követünk

Az ukrán ellentámadás teljes kudarcot vallott - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 állami televízió vasárnapi Moszkva. Kreml. Putyin című magazinműsorának nyilatkozva.

Az államfő azokra a Kijevben elhangozott nyilatkozatokra reagált, melyek szerint az ellentámadás megrekedt. "Ami az ellentámadást illeti, amely állítólag elakadt, az igazából teljes kudarcot vallott" - mondta Putyin.

Hozzátette, hogy az ukrán hadsereg mindazonáltal újabb támadó hadműveletekre tesz előkészületeket egyes frontszakaszokon, amit az orosz fél lát és ennek megfelelően reagál is rá. Az orosz fegyveres erők taktikáját "aktív védelemnek" nevezte.

"Csapataink gyakorlatilag az egész térségben javítanak a helyzetükön. Egy elég nagy területen" - mondta, konkrétan a kupjanszki, a zaporizzsjai és az avgyijivkai csapásirányt megnevezve.

Putyin úgy vélekedett, hogy ha a Nyugat "forró" konfliktusba lép Oroszországgal, akkor az nem korlátozódik majd egy "különleges hadműveletre". Az államfő Pavel Zarubin műsorvezetőnek arra a felvetésére reagált, hogy egy amerikai kongresszusi bizottság ajánlása értelmében fel kell készülni az Oroszországgal és a Kínával megvívandó egyidejű háborúra, beleértve a nukleáris konfrontáció lehetőségének figyelembevételét is.

"Mi abból indulunk ki, hogy mi békét akarunk, de ha ők háborúzni akarnak Oroszországgal, az már egy teljesen más háború lesz, nem egy különleges művelet"

- hangsúlyozta Putyin.

"Nézzék csak meg, vajon a Közel-Keleten az egy különleges hadművelet? Összehasonlítható egyáltalán (ez a két háború)?" - tette hozzá.

Kétségbe vonta, hogy épeszű embernek megfordulna a fejében, hogy az Egyesült Államok háborúra készüljön Oroszország ellen, ugyanakkor hozzátette, hogy "mindannyian háborúra készülünk, mert egy jól ismert ősi elvet követünk: ha békét akarsz, készülj a háborúra".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. február 25. 08:29
×
×
×
×