eur:
389.73
usd:
362.76
bux:
68131.73
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
PORTLAND, OR - AUGUST 17: Joe Biggs (C), leader of the alt-right group, Proud Boys, and Enrique Tarrio (L), Chairman of the Proud Boys, speak to their followers during the End Domestic Terrorism rally at Tom McCall Waterfront Park on August 17, 2019 in Portland, Oregon. Anti-fascism demonstrators gathered to counter-protest a rally held by far-right, extremist groups. (Photo by Karen Ducey/Getty Images)
Nyitókép: Karen Ducey/Getty Images

Megszületett az ítélet a Capitolium elleni ostrom két főbb szereplője ellen

Mindketten fellebbezni terveznek.

A BBC beszámolója szerint 17 éves börtönbüntetést kapott az Egyesült Államokban Joe Briggs, akit a 2021 januári, a Capitolium elleni ostrom egyik vezető arcának, felbujtójának tartanak – írja a Hvg.hu. Briggs Amerika egyik legnagyobb és egyben legveszélyesebbnek tartott szélsőjobboldali paramilitáris szervezet, a Proud Boys fontos tagja, egyben a hadsereg veteránja.

Sajtóbeszámolók szerint Briggs a bíróságon megtört: azt mondta, megbánta, amit tett, és enyhe ítéletet kért a bírótól. A bíró azonban a kiszabott 17 évvel még így is messze alálőtt annak a büntetésnek, amit az ügyészség kért Briggsre: 33 évre dugták volna rács mögé a szélsőjobboldali volt katonát.

A Proud Boys (magyarul: Büszke Fiúk) egy másik vezető tagját, Zachary Rehlt csütörtökön 15 évre ítélték, ugyancsak lázító összeesküvés vádjával, szintén a Capitolium elleni ostrom miatt. Ahogy Briggs, úgy Rehl is rendelkezik katonamúlttal: tengerészgyalogos volt, a róla az ostrom idején készült videók alapján az ügyészség bizonyítani tudta, hogy ő volt az, aki könnygázzal, vagy paprikasprayvel fújta telibe a rendőröket.

Mind Briggs, mind Rehl fellebbezni tervez az ítélet ellen.

Címlapról ajánljuk
Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: most lehetünk optimisták

Bujdos Eszter az üzemanyagárakról: "most lehetünk optimisták"

A kormányzat nyomásának engedve, illetve az olaj világpiaci árának következtében folyamatosan csökken az üzemanyagok ára a hazai benzinkutakon. Ha a forint erősödni tudna a dollárhoz képest, akkor az árak elérnék a régiós középmezőny átlagát. Az InfoRádió az árak alakulásának hátteréről és a várakozásokról kérdezett szakértőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×