eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump volt amerikai elnök a Hartsfield-Jackson Atlantai Nemzetközi Repülőtérre érkezik 2023. augusztus 24-én, hogy feladja magát. Trumpot ezután a börtönben bűnügyi nyilvántartásba vették, majd óvadék ellenében távozhatott. A volt elnök és 18 munkatársa ellen egy georgiai kerületi ügyész büntetőeljárást indított a 2020-as választások eredményének megváltoztatására irányuló kísérlet vádjával.
Nyitókép: MTI/AP/Alex Brandon

Máris több, mint hétmillió dollárt kaszált Donald Trump a börtönfotójával

Az egykori amerikai elnök kampánystábja szerint 7,1 millió dollárnyi adományt gyűjtött össze azóta, hogy történelmi börtönfotó készült róla. A stáb gyorsan áruba bocsájtotta a képet és úgy tűnik, jól tippeltek.

Bejött Trumpnak a "mugshot", azaz a letartóztatás utáni rendőrségi fotó, ami megannyi hírességről készült már Elvis Presley-től kezdve, Martin Luther Kingen, Bill Gatesen, Hugh Granton át a manapság a méltóság és sztoikusan nyugodt férfiasság jelképének számító Keanu Reevesig. És, hogy a nőket se hagyjuk ki: Lindsey Lohan, Cher, Paris Hilton és Khloé Kardashian is lencsevégre került. No, és persze olyan történelmi személyiségek, mint Lenin, Sztálin és Mussolini.

Trump dacos tekintetű képe az, amely 2024-es elnökválasztási kampánystábja szerint figyelemre méltó adakozáshoz vezetett. Az ex-elnök közösségi médiaposztjában ezzel a fotóval, rajta a "Soha nem adom meg magam!" szlogennel kért támogatást Joe Biden elnök "kilakoltatásához" a Fehér Házból.

"Az oroszlán barlangjába egyetlen egyszerű üzenettel léptem be az egész mozgalmunk nevében: Soha nem fogom feladni az AMERIKA MEGMENTÉSÉRE irányuló küldetésünket" – írta Donald Trump csütörtökön az X-en (korábban Twitter).

A Trump-tábor megerősítette: az elmúlt három hétben csaknem 20 millió dollár adományt kaszáltak be, és a pénz jelentős részét, 7,1 millió dollárt a fotó nyilvánosságra kerülése után kaptak meg. A Fox News konzervatív csatorna szerint

csak pénteken 4,18 millió dollárnyi pénz érkezett a Trump-kampány számlájára,

és ez volt a kampány pénzügyileg legsikeresebb napja. Az adakozást részben az online áruház is segítette, hiszen közvetlenül azután, hogy Donald Trumpot őrizetbe vették, elkezdték árulni az egykori elnök arcképével ellátott cikkeket, köztük pólókat, posztereket, lökhárítómatricákat és egyebeket – írta a Daily Mail.

Történelmi pillanat

Donald Trump történelmet írt azzal, hogy ő lett az első egykori elnök, akiről rendőrségi fotó készült, miután formálisan letartóztatták ama vádak nyomán, hogy Georgia államban megpróbálta érvényteleníteni a 2020-as elnökválasztási eredményeket. A 77 éves Donald Trumpot idén negyedszer tartóztatták le, de korábban New Yorkban, Miamiban és Washingtonban nem készült róla őrizetbe vételi fotó. Az is történelmi volt, hogy Donald Trump most tweetelt először 2021 januárja óta, amikor a Capitolium elleni támadást követően kitiltották a Twitterről, amely azóta X-re cserélte a nevét.

A felmérések szerint eközben Donald Trump tetszési indexe messze megelőzi bármely más párttársáét: a republikánus szavazók körében, az elnökaspiránsokról szóló felmérés szerint 45 százalékos tetszési indexszel vezet. Ron DeSantis, a második mindössze 18, a harmadik helyen álló Nikki Haley pedig 11 százalékon áll. Donald Trump volt alelnöke Mike Pence azt már nem tudta lenyelni, hogy a volt főnöke által feltüzelt tömeg nem fogadta el a 2020-as elnökválasztás végeredményét. Ő mindössze 2 százalékot tudhat magáénak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×