eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta
Lövedékek füstje egy napraforgóföldön a frontvonalnál, a kelet-ukrajnai Donyecki területen 2023. augusztus 9-én, az Ukrajna elleni orosz hadműveletek második évében.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Súlyos ukrán veszteségekről tett bejelentést az orosz katonai szóvivő

Ukrán támadások visszaveréséről számolt be a front több szakaszáról Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve.

Az ukrán fegyveres erők veszteségét csaknem nyolcszáz főben nevezte meg, akik közül, mint mondta, mintegy 220-an a Donyeck körzetében vívott harcban estek el vagy sebesültek meg, mintegy 210-pedig a dél-donyeci régióban veszették életüket. Az orosz tábornok a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között nevezett meg egyebek között egy lőszerraktárt,

két Szu-25-ös harci repülőgépet, két harckocsit, két lengyel Krab önjáró, valamint két amerikai M777-es ás egy brit L119-es vontatott tarackot.

Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja valótlannak nevezte azt az állítást, mely szerint az ukrán erők elfoglalták a donyecki régióhoz tartozó Urozsajne községet. Azt állította, hogy az orosz hadsereg ezt a települést és Sztaromajorszkét tűzellenőrzés alatt tartja.

Rogov szerint az ukrán csapatoknak nem sikerült megvetniük a lábukat Rabotine zaporizzsjai faluban, ahonnan visszavonultak, miután súlyos veszteségeket szenvedtek.

A nap folyamán Belgorod és Kurszk megye, valamint Moszkva légterében lőtt le az orosz légvédelem ukrán drónt a helyi hatóságok és a védelmi tárca szerint. Az utóbbi támadás miatt hajnalban átmenetileg az orosz főváros mind a négy polgári repülőterén felfüggesztették a forgalmat.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×