eur:
391.07
usd:
366.54
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Árvíz lerombolta híd a szlovéniai Kamnik környékén fekvő faluban, Stahovicában 2023. augusztus 5-én. A szlovén kormányfő szerint az országot történetének legsúlyosabb természeti katasztrófája sújtja, a heves viharokban és áradásokban négy ember életét vesztette, és akár 500 millió euró kár is keletkezhetett.
Nyitókép: Miro Majcen

Különleges gépeket küldenek a magyarok Szlovéniába

Falszárító gépeket és tízmillió forint értékű adományt visz csütörtökön Szlovénia áradások által sújtott településeire a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

A segélyszervezet közleménye szerint hordozható áramfejlesztőket és tizenöt nagyteljesítményű falszárító gépet szállítanak az érintett településekre.

Az eszközök mellett tízmillió forint értékű segélyszállítmányt, mintegy 7,5 tonna tartós élelmiszert és higiéniás termékválogatást is visznek az érintett helyszínekre.

A falszárító gépek az elöntött épületek egyenletes és gyors kiszárítására, valamint az átázott falak további károsodásának megelőzésére szolgálnak. Az eszközöket a szervezet vészhelyzetkezelési munkacsoportja viszi a helyszínre, hogy azok kezelésére is megtaníthassák a védekezésben résztvevőket.

Szlovénia egyes részein szélviharral kísért heves esőzés söpört végig pénteken, villámárvizeket és földcsuszamlásokat okozva. A természeti katasztrófának hat halálos áldozata van.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×