eur:
389.75
usd:
365.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Turisták hűsítik magukat a római Spanyol lépcsővel szembeni szökőkút vizében 2023. július 8-án. Olaszország egyes részein a levegő hőmérséklete elérte a 45 Celsius-fokot.
Nyitókép: MTI/EPA-ANSA/Fabio Frustaci

Megérkezett az alvilági révész, kiadták a legmagasabb fokú hőségriasztást

Az ország csaknem egész területét elérte az újabb rendkívüli hőhullám szombaton, aminek a meteorológusok az antik görög mitológia alvilági révészéről a Kharón nevet adták.

Tizenöt városban és térségeiben rendelték el a vörös színű, legmagasabb fokozatú hőségriasztást: a szardíniai Cagliariban, a szicíliai Messinában és Cataniában, a pugliai Bariban, a molisei Campobassóban, Rómában és a környékbeli Viterbóban, Latinában, Frosinonéban, Rietiben és Civitavecchiában, Firenzében és Bolognában, Perugiában és az adriai Pescarában.

Vasárnaptól a szicíliai Palermo is csatlakozik.

Az idei nyár újabb hőhulláma Afrikából hozza a forró levegőt. Az előrejelzések szerint a július közepén megszokott hőmérsékleti átlagnál 12 Celsius-fokkal is magasabbat mérhetnek.

A hőhullám egész jövő héten eltart, és hirtelen érkező, trópusi eső kísérheti.

A közép-olaszországi Toszkána és Lazio tartományban 41 és 43 fok közötti hőmérsékletet várnak.

A fővárosban kedden tetőzik a hőség 43 fokkal, de előtte és utána sem fog a hőmérő higanyszála 38 fok alá süllyedni. Rómában az eddigi melegrekordot tavaly júliusban mérték 40,7 fokkal, a korábbi csúcs 40,5 fok volt, 2007-ben rögzítették.

A legnagyobb forróság Szardínia és Szicília szigetén lesz 48 fok körüli hőmérséklettel. Szardínián a rekordot, 48,8 Celsius-fokot 2021 augusztusában mérték.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×