eur:
393.07
usd:
362.31
bux:
65913.47
2024. február 29. csütörtök Elemér
Nyitókép: Forrás: Pixabay.com

Rövid idő alatt négy cápatámadás történt New York partjainál, ez kiugróan soknak számít

A szakértők szerint a cápák azért merészkednek közelebb a partokhoz, mert az óceán felmelegedett az elmúlt években, és zsákmányaik a sekélyebb vizekre mennek.

Négy cápatámadást jelentettek a New York-i Long Island partjainál a július 4-i ünnepi időszakban. Az Atlanti Cápakutató Intézet szerint az elmúlt két évben összesen 13 támadás történt az államban, több, mint az azt megelőző 175 évben.

George Gorman, az intézet igazgatója szerdán elmondta: meglepte, hogy ilyen gyorsan és a szezonnak ennyire az elején ilyen sok támadás történt. A Suffolk megyei rendőrség közlése szerint

  • az első cápatámadás hétfő kora este történt, amikor egy 15 éves fiút, aki Fire Island közelében szörfözött, a sarkán és a lábujjain megharapott egy állat. A fiú nem életveszélyes sérülésekkel került kórházba.
  • A második támadás szintén hétfőn történt, körülbelül 11 kilométerre az első helyszínétől. Az áldozat egy 15 éves lány volt, akinek bal lábát harapta meg egy cápa.
  • Kedden két férfit ért támadás, mindkettejüket Hamptons környékén. Egyikük sérülése sem volt életveszélyes.

Egy szakértő szerint a fognyomok alapján homoki tigriscápák követhették el a támadásokat, amelyek a part közelében tanyáznak, amikor halakra vadásznak.

Kedden

mintegy ötven homoki tigriscápát észleltek drónok segítségével Long Island partjainál, és több mint egy órán át tilos volt fürdőzni a környéken.

Az elmúlt napokban Floridában és Massachusettsben is láttak cápákat.

Szakértők szerint a homoki tigriscápák az elmúlt években közelebb merészkedtek a partokhoz, mert az óceán felmelegedése miatt zsákmányaik is a sekélyebb vizekben tanyáznak. Bár támadásaik egyre gyakoribbá váltak, ez a faj még sohasem ölt embert. Ugyanakkor más, veszélyesebb cápafajok is átvándoroltak az északabbra található vizekre az elmúlt években. 2020-ban egy nagy fehér cápa végzett egy maine-i nővel az állam történetének első cápatámadása során.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.29. csütörtök, 18:00
Baán László
a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa
Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Átszakadt a frontvonal nyugaton, nyomul előre az orosz hadsereg - Híreink az ukrajnai frontról csütörtökön

Egyelőre nem hivatalos jelentések szerint az orosz haderő tovább tudott menni Avgyijivkától nyugatra: egy nap alatt három kisebb faluba is betörtek. Közben ukrán jelentések szerint ellentámadás volt Krasznohorivkánál, sikerült az oroszokat teljesen kitolni a településről. Közben komoly aggályok merültek fel azzal kapcsolatosan, hogy az orosz haderő Moldovában készül katonai akcióra. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×