eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
2021. május 12-én készült kép Dárdai Pálról, a Hertha BSC vezetőedzőjéről a Schalke 04 elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Gelsenkirchenben. 2023. április 16-án a Hertha BSC bejelentette, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Sandro Schwarz vezetőedzővel, akinek a helyét a szezon végéig Dárdai Pál veszi át.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Martin Meissner

Dárdai Pál újra történelmet írt - "Három dudás" egy csárdában

Nem túlzás azt állítani, hogy Dárdai Pál a magyar mellett beírta a nevét a német labdarúgás történetébe is. Ez utóbbiba nem csupán azért, mert a Hertha BSC egykori játékosaként - a klub csúcstartójaként - 280 alkalommal öltötte magára a kék-fehérek mezét. De azért is, mert későbbi edzőként kétszer is megmentette a berlinieket a kieséstől. Most pedig immár újabb edzői megbízatásával pályafutásának egyik legnehezebb feladatát kapta. A klub vezetői és szurkoló tőle várják, hogy visszajuttassa kedvenc csapatukat a Bundesliga első osztályába. Ebben pedig két fia is segítheti.

A 47 éves Dárdai Pál nincs egyedül, a bizalom a sikeres múlt miatt szinte rendkívüli iránta.

A Hertha történelmét a Bild című lap szerint most azonban újabb fejezettel bővítette.

A csapat ugyanis irányításával a hét elején kezdte meg a hivatalos edzéseket, és a pályán immár rajta kívül még két Dárdai volt.

A 21 éves, szinte már "öreg" játékosnak számító Márton mellett az első csapat tagja lett a rendkívül tehetségesnek tartott, német utánpótlás válogatott, 17 esztendős Bence is.

Az apa a többiekkel együtt immár tehát két fiát is dirigálta.

Minderről a legidősebb Dárdai a Bild szerint "tőle megszokott egyenességgel" nyilatkozott.

"Szép dolog, hogy egyszerre három Dárdai van a pályán, a történet azonban nem a Dárdaiakról, hanem a Hertháról szól" - jelentette ki.

"A nevek ebből a szempontból nem számítanak, hanem csakis a teljesítmény" - hangsúlyozta a család doyenje.

A lap tudósításában felhívta a figyelmet arra, hogy a közelmúltban a Herthánál még a "Dárdai kvartett" esélye is felmerült.

Szó volt ugyanis arról, hogy a legidősebb Dárdai fiú, a 24 esztendős Dárdai Palkó a Fehérvár FC-től Berlinbe igazol.

Ez azonban egyelőre lekerült a napirendről, amiben feltehetőleg közrejátszott az is, hogy a Fehérvár "fogcsikorgatva" bennmaradt a magyar bajokság első osztályában.

Az újság ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy Dárdai Pál minden elszántság, illetve a rendkívüli klubszeretet ellenére hatalmas feladatra vállalkozott.

Az elsődleges cél ugyanis a csapat sikeres szereplése, illetve az első osztályba történő visszajuttatása lenne.

Pénzügyi szigor

A Hertha BSC ugyanakkor rendkívüli pénzügyi nehézségekkel küszködik, amit jelez, hogy nyolc korábbi"sztárjának" eladására kényszerül, az augusztus végén kezdődő szezonnak így csaknem új csapattal veselkedik neki. Emellett a klub vezetői drákói takarékossági intézkedéseket hoztak, amelyek mindenekelőtt az utánpótlással foglalkozó Hertha-akadémiát sújtják.

Az újság szerint felmondtak az akadémia két vezetőjének és nyolc, úgynevezett szociális munkatársának.

Az elbocsátások mellett az akadémia 50-60 munkatársától megvonták az eddigi ingyenes étkezést, az utánpótlás-fiataloktól pedig a különböző üdítőitalok ingyenes fogyasztását.

Mint ahogy megszüntették azt is, hogy az akadémia fiataljai a klub költségén külön kisbuszokkal utazhassanak mérkőzéseikre.

A fiatal tehetségeknek ezentúl saját költségen, illetve közlekedési eszközön kell eljutniuk az adott helyszínre.

A Bild szerint nem is csoda, hogy a Hertha-akadémia munkatársai körében mindennek következtében igen feszült a hangulat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×