eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
Kevin Spacey kétszeres Oscar-díjas amerikai színész meghallgatáson vesz részt a Massachusetts állambeli Nantucket kerületi bíróságán 2019. június 3-án. Az angol-walesi főügyészség (Crown Prosecution Service, CPS) különleges bűnügyekre szakosodott ügyosztályának 2022. május 26-i tájékoztatása szerint Spacey-t három férfi ellen elkövetett négyrendbeli szexuális támadással vádolják. A vádpontok a 2005 és 2013 közötti időszakot fogják át. A 62 éves Spacey 2004 és 2015 között a híres londoni Old Vic színház művészeti igazgatója volt, és e tevékenységéért távozásának évében II. Erzsébet királynő tiszteletbeli lovagi címben részesítette.
Nyitókép: MTI/AP/Steven Senne

Kevin Spaceyt férfiak vádolják zaklatással

A vád szerint négy férfit zaklatott a kétszeres Oscar-díjas színész.

A vád szerint a hollywoodi sztár szexuális ragadozóként viselkedett azokkal az akkoriban húszas-harmincas éveikben járó áldozatokkal szemben, akik "szerencsétlenségükre" felkeltették a figyelmét - írja a The Guardian.

Spacey korábban tagadta a 2001 és 2013 közötti események kapcsán vele szemben négy férfi által felhozott 12 vádpontot, köztük a szexuális zaklatást és a szeméremsértést.

A 63 éves Spacey mosolyogva és integetve érkezett taxival szürke öltönyben és sárga nyakkendőt viselve a londoni Southwark bíróságára.

Christine Agnew ügyész azt mondta az esküdteknek, hogy nehéznek érezhetik feladatukat, mivel egy ilyen ismert ember perében kell részt venniük.

Spaceyt rendkívül híres színészként jellemezte, aki számos díjat nyert.

"A vád szerint ő olyan férfi is, aki szexuálisan bántalmaz más férfiakat. Egy olyan férfi, aki nem tartja tiszteletben a személyes határokat és teret, egy olyan férfi, aki úgy tűnik, örömét leli abban, hogy mások tehetetlennek és kényelmetlenül érzik magukat - szexuális zaklató.

Úgy tűnik, hogy kedvelt módszere agresszívan megragadni más férfiak ágyékát.

Egy alkalommal a dolgok ennél is tovább mentek" - summázta azt, amit Kevin Spacey viselkedésével kapcsolatosan sérelmeztek a felperesek.

Agnew szerint az állítólagos bűncselekmények akkor történtek, amikor Spacey az Egyesült Királyságban tartózkodott és dolgozott - a színész több mint tíz évig élt az Egyesült Kiráylságban, az Old Vic színház művészeti vezetője is volt.

"Egyik férfi sem akarta, hogy Kevin Spacey Fowler szexuálisan megérintse, de úgy tűnik, nem nagyon törődött az érzéseikkel. Azt tette, amit akart - a saját személyes szexuális kielégülése érdekében" - mondta Agnew. Azt is hozzátette, Spacey szerint a vádak koholtak, bár valóban volt szexuális kapcsolat közte és az egyik felperes közt.

A tizenkét vádpont közt szerepel hét szexuális erőszak, három szeméremsértő támadás, egy személy beleegyezés nélküli szexuális tevékenységre való rábírása, valamint egy személy beleegyezés nélküli behatoló szexuális tevékenységre való rábírása.

Spacey 2004. május 1. és 2005. június 24. között állítólag öt alkalommal kényszerítette az állítólagos áldozatot arra, hogy nemi szervére tegye ketér ruhája fölött. Azzal is vádolják, hogy 2008. augusztus 1. és 31. között beleegyezése nélkül orális szexet folytatott egy állítólagos áldozattal.

Spacey eddig minden vádpontban ártatlannak vallotta magát. A színész két Oscar-díjat nyert: 1996-ban a legjobb mellékszereplő díját a Közönséges bűnözőkért, 2000-ben pedig a legjobb színésznek járó díjat az Amerikai szépségért. Az elmúlt években a Netflix Kártyavár című sorozatában, a fiktív amerikai elnök, Frank Underwood szerepében volt ismert. Szerepelt a Hetedik, a Szigorúan bizalmas és a Nyomd, bébi, nyomd című filmekben.

Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×