eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A klímaváltozás ellen intézkedéseket követelő tüntetők, akik a Fridays for Future (Péntekenként a jövőért) mozgalom felhívására vonultak utcára Bécsben 2019. szeptember 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Zöldre festés helyett: most jön csak az igazi klímaaktivista-akció

Globális klímatüntetést szervez a Fridays for Future szeptember 15-én – jelentették be a szervezet aktivistái.

„Soha nem volt még olyan fontos, mint idén, hogy az emberek világszerte kiálljanak az éghajlatvédelem mellett, és megmutassák: sürgősen szükség van az őszinte és gyors cselekvésre” – mondta Luisa Neubauer német éghajlatvédelmi aktivista.

A Karl Nehammer osztrák „kancellárhoz hasonló kormányfők kudarca az éghajlat-politikában minden okot megad a nemzetközi tiltakozásra” – tette hozzá az FFF ausztriai ága.

A 4GameChangers Fesztivál során az osztrák klímaaktivisták azt állították, hogy Nehammer kudarcot vallott, és nem végzi a munkáját.

Bár a kancellár ambiciózus klímacélokat tűzött ki, évente milliárdokat költenek az éghajlatot károsító támogatásokra – állította Paula Dorten klímaaktivista, úgy vélekedve, hogy Ausztria klímapolitikája a szükséges minimumot sem éri el.

Az emberek világszerte tapasztalják, hogy a franciaországi aszályok, az olaszországi árvizek vagy a mianmari viharok hogyan teszik tönkre a megélhetésüket – magyarázta Luisa Neubauer.

„De ahelyett, hogy vészhelyzeti üzemmódra váltottak volna, a politika és az üzleti élet mást talált ki: a zöldre mosást.”

Neubauer szerint a valódi zöld projektek helyett „zöld meséket” hallunk, amivel az a probléma, hogy a klímaügyi beszédek és a zöld szavak hamis biztonságérzetbe ringatják az embereket.

Neubauer bírálta Olaf Scholz német kancellárt, aki szerinte „zöld szavakat használ, de fosszilisan cselekszik”.

A Fridays for Future korábban többször szervezett globális klímatüntetést. Március 3-án a szervezet szerint több mint 220 000 ember vonult utcára Németországban.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×