eur:
390.17
usd:
365.37
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz parlament két háza előtt tartott évértékelőjére érkezik a moszkvai Gosztiny Dvor konferenciaközpontban 2023. február 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Orosz elnöki sajtószolgálat

Moszkva: Ukrajna meg akarta ölni Putyin elnököt a múlt éjjel - videó

A Kreml közölte ezt, az oroszok - állításuk szerint - "leszedték" a gyilkosságot megkísérlő drónokat.

Ukrajna a múlt éjjel dróntámadást kísérelt meg a Kreml ellen Vlagyimir Putyin orosz elnök meggyilkolására, de a drónokat az orosz védelem semlegesítette - közölte szerda délután az orosz elnöki hivatal.

A közösségi médiában több, meg nem erősített eredetű videó kering. Az egyik fenti felvételen alig látszik valami, inkább robbanások vagy legvédelmi tűz hangja hallatszik. A másikon pedig füst is látható. (Később megjelent egy harmadik felvétel, erről a cikk végén írunk - a szerk.)

A Kreml kitervelt terrortámadásnak minősítette a történteket, de hangsúlyozták, hogy az elnök sértetlen és az épületben sem keletkezett semmilyen kár, valamint az elnök munkarendje sem változott.

A Euronews az orosz közleményt idézve megjegyezte: a Kreml nem mutatott be bizonyítékot a jelentett incidensről, és nyilatkozata kevés részletet tartalmazott.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség tudomása szerint Putyin nem tartózkodott a Kremlben a támadás idején, és szerdán a Moszkván kívül található rezidenciáján folytatja a munkát.

Moszkvai közlés szerint Oroszország fenntartja a jogot, hogy „amikor és ahol jónak látja”, megtorló intézkedéssel válaszoljon a támadásra – írta a TASZSZ orosz hírügynökség. A támadásról azt közölték, hogy a két drónt radaron észlelték és megsemmisítették. A lehulló roncsok és a törmelék nem okozott károkat.

Oroszország május 9-én ünnepli a győzelem napját, de a megemlékezés ezúttal visszafogott lesz. Mindazonáltal a Kreml azt hangsúlyozta, hogy a - külföldi vendégek részvételével megtartandó - ünnepség előttre időzítették a támadást. Ennek ellenére a moszkvai rendezvényeket megtartják, azokon Putyin elnök is részt vesz majd.

Nem sokkal később az orosz főváros polgármestere bejelentette, hogy minden drón reptetését betiltja Moszkvában - kivételt képeznek az állami hatósági engedéllyel rendelkező eszközök.

Időközben a közösségi médiában egészen elképesztően jó minőségű videó is megjelent a merényletről. A képek már-már gyanúsan tökéletesek, ami pedig felveti azt a lehetőséget, hogy a felvétel valójában egy animáció.

Mindez lehet, hogy része az egyre jobban kibontakozó dezinformációs kampánynak, amely a küszöbön álló ukrán ellentámadást készítheti elő.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×