eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Ukrán katonák orosz állásokat készülnek aknavetővel lőni a donyecki régióban fekvő, ostromgyűrűben lévő Bahmutban 2023. március 25-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

20 ezer halott, ugyan már - a Kreml szóvivője cáfol

"Teljes mértékben légből kapottak" az amerikai hírszerzés Fehér Ház által közölt adatai, amelyekben százezerre becsülik az orosz erők soraiból kikerült halálos áldozatok és sebesültek számát a kelet-ukrajnai Bahmutnál - közölte a Kreml szóvivője.

"Washingtonnak nincs lehetősége pontos számokat megnevezni, mert nem rendelkezik ilyen információkkal" - szögezte le Dmitrij Peszkov.

John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője hétfőn elmondta, hogy az amerikai hírszerzés szerint a Bahmut körül vívott harcokban december óta több mint 20 ezer orosz katona esett el, és további 80 ezer sebesült meg.

A Kirby által közölt számokat elutasítva Peszkov hangsúlyozta, hogy inkább "az orosz védelmi minisztérium által időben kiadott adatokra kell támaszkodni".

Szergej Sojgu védelmi miniszter az orosz részről elesettek számáról utoljára tavaly szeptemberben nyilatkozott: akkor 5937 hősi halottról beszélt. Donyeck orosz közigazgatás alatt álló részének egyik szóvivője novemberben 3930 orosz katona haláláról tájékoztatott a régióban, ez a szám azonban vélhetően nem volt benne a Sojgu által korábban közölt adatokban.

Szakértők szerint a nyilvánosságra hozott hivatalos adatok igencsak messze állnak a valóságtól, jóllehet sem az orosz, sem az ukrán fél nem túl gyakran tájékoztat saját veszteségeiről.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:28
×
×
×
×