eur:
389
usd:
363.51
bux:
68141.17
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Légi felvétel az orosz erők által ostromlott kelet-ukrajnai Bahmutról 2023. március 26-án.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Nem szűnik Ukrajna orosz bombázása

Az orosz légierő több ukrán város ellen intézett rakétatámadást, egy ember meghalt, három pedig megsebesült vasárnap este a dél-ukrajnai Herszon régióban - jelentette hétfőn a helyi katonai közigazgatás.

Moszkva hétfőn a kora reggeli órákban újabb rakétacsapásokat mért az ukrán városokra, amelyeket a kijevi erők szerint nagyrészt semlegesítettek. A helyi katonai közigazgatás vezetője, Olekszandr Prokudin a Telegram üzenetküldő alkalmazáson azt írta, hogy "az orosz hadsereg a régió területének lakónegyedeit, valamint egy hivatalos épületeit vette célba Herszon régió központjában".

A támadásban egy ember meghalt, három másik, köztük egy gyermek pedig megsebesült - tette hozzá, megjegyezve, hogy a várost 24 óra alatt nyolcszor érte támadás.

Valerij Zaluzsnij, az ukrán fegyveres erők főparancsnoka a Telegramon arról számolt be, hogy a Kijevet támadó orosz harcigépek 18 kilőtt rakétájából 15-öt megsemmisítettek. A főváros vezetése ugyancsak a Telegramon azt írta, hogy a városra irányított összes rakétát megsemmisítették.

Az előzetes információk szerint a polgári lakosság körében nem voltak áldozatok, és lakóépületek vagy infrastruktúra megsemmisülését sem jegyezték fel - közölték. Tisztviselők hozzátették, hogy a várostól különálló közigazgatási egységet képező kijevi régióban is bevetették a légvédelmet, hogy megvédjék a területet az orosz rakétáktól.

Az ukrán média a Dnyipropetrovszki és a Szumi területen is robbanásokról értesült. Szerhij Liszak, a Dnyipropetrovszki terület kormányzója a Telegramon azt írta, hogy legalább 25 ember megsebesült, köztük három gyermek. Hozzátette, hogy Pavlohrad városában "19 többszintes épület, 25 magánház, hat iskola és óvoda, valamint öt üzlet megrongálódott".

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×