eur:
392.49
usd:
365.97
bux:
66865.77
2024. április 25. csütörtök Márk
Michelisz Norbert a TCR futama előtt a mogyoródi Hungaroringen 2017. június 18-án.
Nyitókép: Máthé Zoltán

Michelisz Norbert: talán az lesz az utolsó

A Mikel Azcona, Michelisz Norbert duó tavaly a WTCR csapatbajnoki címet is megszerezte, ami addig hiányzott a Hyundai dicsőséglistájáról.

Mint korábban az Infostraton írtuk, Portugáliában mutatkozik be április 28-30-án a túraautó-világkupa (WTCR) helyébe lépő TCR World Tour, amelyben Michelisz Norbert továbbra is az élversenyzők közé tartozhat a Hyundai Motorsport színeiben.

A Hyundai alig több mint két héttel a portugáliai Portimaóban esedékes e hétvégi szezonrajt előtt jelentette be, hogy a tavalyi sikerpárossal, Mikel Azcona és Michelisz Norbert duóval vág neki a vadonatúj World Tournak.

"Elég régóta versenyzem már ahhoz, hogy minden évhez úgy álljak hozzá, talán az lesz az utolsó" – mondta Michelisz Norbert magyarnemzet.hu azon kérdésre, hogy mennyire volt kérdéses az indulása. Hozzátette: ha nem tudott volna gyári szinten tovább versenyezni, akkor keresett volna más megoldást. A Hyundai azonban már tavaly kifejezte, hogy ha az új bajnokság formátuma hasonló lesz a WTCR-éhez, akkor részt vesz benne.

Bár spokáig halasztották a csapatok a bejelentéseiket, a háttérbe folyt a munka, ezért is volt káros Michelisz Norbert szerint, hogy

amikor tavaly híre ment WTCR megszűnésének, sokan a túraautózás armageddonát terjesztették, mintha nem lenne holnap.

"Javarészt ugyanazok az autók, gyártók és versenyzők küzdenek majd a bajnoki címért, mint tavaly. Olyan ez, mintha fognék egy üveg kólát, kicserélném rajta a kupakot és címkét" – mondta.

A bajnokság legerősebb gyártói továbbra is a Hyundai, az Audi, a Link&Co és a Honda lesznek, ráadásul mivel minden hétvégén közösen szerepel a World Tour mezőnye egy regionális TCR-bajnokság autóival, a WTCR-ben megszokotthoz képest népesebb lesz a rajtrács mind a kilenc fordulóban.

Michelisz Norberték tudják, hogy az autójuk erős, és hogy Mikel Azconával mire képesek együtt, de a bajnoki címhez az összes csillagnak együtt kell állnia. "Végig azért dolgoztam a felkészülési időszak alatt, hogy az idei újra az én évem legyen, de ez csak lépésről lépésre jöhet össze. Minden hétvégén ki kell hozni a maximumot a lehetőségeimből, mindjárt Portimaóban is" – mondta.

"Dupla kihívást jelent nekem, hogy a csapattársam egyben a tavalyi bajnok, ez viszont rendkívül motiváló, mindig akkor tudtam a legjobbat kihozni magamból, amikor nagy nyomás alá helyeztek" – mondta a 38 éves magyar versenyző.

Az első forduló nevezési listáján Michelisz az egyetlen magyar, az elmúlt években a Honda színeiben versenyző Tassi Attila, valamint a Zengő Motorsport és a magyar csapat egyik autóját vezető Nagy Dániel indulásáról sincs hír. A Zengő tavalyi másik versenyzője, a korábbi világbajnok angol Rob Huff viszont ott lesz a mezőnyben egy Audival.

A TCR World Tour 2023-as versenynaptára:

  1. forduló: Portugália, Portimao, április 28–30.
  2. forduló: Belgium, Spa-Francorchamps, május 26–28.
  3. forduló: Olaszország, Vallelunga, június 9–11.
  4. forduló: Magyarország, Hungaroring, június 16–18.
  5. forduló: Uruguay, El Pinar augusztus 18–20.
  6. forduló: Argentína, Villa Mercedes, augusztus 25–27.
  7. forduló: Ausztrália, Sydney, november 3–5.
  8. forduló: Ausztrália, Bathurst, november 10–12.
  9. forduló: Makaó, Guia, november 17–19.
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×