eur:
389.44
usd:
363.72
bux:
68096.3
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által 2022. október 10-én közreadott képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt főtitkára, a Nemzetvédelmi Bizottság első elnöke rakétakísérletet néz meg egy szeptember 25. és október 9. közötti hadgyakorlaton egy meg nem nevezett helyszínen.
Nyitókép: MTI/EPA/KCNA

Amerikai atomtengeralattjáró néz utána a dolgoknak Koreánál

Válaszul az észak-koreai atomtevékenységre.

Amerikai atomtengeralattjáró látogat Dél-Koreába válaszul Észak-Korea nukleáris tevékenységére - közölte szerdán egy amerikai kormányzati tisztségviselő.

Az illetékes szerint mindez Dél-Korea nukleáris védelme erősítését szolgáló intézkedések egyike, amelyeket Joe Biden amerikai elnök dél-koreai hivatali partnerével, Jun Szok Jollal készül bejelenteni a nap folyamán.

A tervezett intézkedések az elrettentést szolgálják Észak-Korea fenyegetésével szemben, s a javított katonai védőpajzs mellett fokozott információcserét tartalmaznak Szöul és Washington között. Mindemellett kormánykörökből úgy tudni, hogy amerikai atomfegyvereket nem terveznek Dél-Korea területén állomásoztatni, illetve Szöul megerősíti azon ígéretét, hogy nem kíván saját atomfegyvert kifejleszteni.

A katonai feszültség az utóbbi időben kiéleződött a Koreai-félszigeten. A phenjani kommunista vezetés ismételten katonai erővel fenyeget, rakétateszteket hajt végre. A provokációkra tekintettel Szöul és Washington megerősítette katonai együttműködését.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kritikus szintet szakított le a forint

Kritikus szintet szakított le a forint

Ugyan a magyar piac is zárva tartott május 1-jén, de a forint érdemben erősödni tudott a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben pedig már a kulcsfontosságúnak számító 390-es szintet is leszakította a jegyzés. Ezt követően pedig csütörtökön is folytatódik a hazai fizetőeszköz erősödése. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×