eur:
394.37
usd:
370.18
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
III. Károly brit király a Nemzetközösség főbiztosainak adott fogadáson a londoni királyi rezidencián, a Buckingham-palotában 2022. szeptember 11-én. Károly édesanyja, II. Erzsébet királynő három nappal korábban, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt, azóta ő az új uralkodó.
Nyitókép: MTI/AP/PA pool/Victoria Jones

Nyilvánosan kérdezték meg III. Károlytól, fájnak-e neki Harry szavai

A király, valamint Vilmos és felesége először mutatkoztak a nyilvánosság előtt Harry herceg könyvének megjelenése óta, nem is úszták meg kínos kérdések nélkül.

A walesi herceg és felesége a Royal Liverpool Kórházat látogatták meg csütörtökön: érkezésükkor egy újságíró azonnal feltette nekik a kérdést, hogy mit gondolnak a könyvről – írja a Sky News.

A házaspár nem válaszolt, mosolygott, integetett, majd belépett a kórházba.

III. Károly eközben Aberdeenshire-ben látogatott meg helyi közösségeket. Éppen elindult autójával, amikor megkérdezték tőle:

"Bántják a könyvben leírtak?".

A király sem adott választ.

Harry herceg könyve, a Spare (magyarul: Tartalék) kedden került a könyvesboltokba, ezóta most először jelentek meg a királyi család dolgozó tagjai a nyilvánosság előtt.

A kötetben amellett, hogy Harry herceg magánéletéről sok szó esik, apjával, III. Károllyal, illetve bátyjával, a walesi herceggel való kapcsolata is téma.

Harry herceg több interjút is adott a könyv megjelenése kapcsán,

a Spare címet viselő önéletrajz lett minden idők leggyorsabban értékesített nem fikciós kötete.

A megjelenés napján 400 ezer példányt adtak el belőle.

A könyv megjelenésének ellenére a király jókedvűen teljesítette csütörtöki feladatait: kiltet viselve, mosolyogva tette ezt. Vilmos és Katalin kórházi dolgozóknak mondott köszönetet munkájukért.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×