eur:
389.14
usd:
363.17
bux:
68045.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Juan Guaido venezuelai ellenzéki politikus beszédet mond egy ünnepségen Caracasban 2022. január 5-én. Egy nappal korábban az ellenzéki többségű, kiüresített funkciójú venezuelai nemzetgyűlés újabb egy évre ideiglenes államfővé választotta Guaidót, valamint meghosszabbította saját megbízatását. Guaidónak a hazájában szinte semmi hatalma nincs, de miután a nemzetközi közösség jelentős része őt ismerte el az ország hivatalos vezetőjének, kormánya Venezuela külföldön lévő, tetemes vagyona fölött rendelkezni tud.
Nyitókép: MTI/EPA/EFE/Rayner Pena

Totálkáosz? - 305 százalékkal drágul az élet Venezuelában

Új kihívások várnak az ország gazdaságára, miközben a nyugati országok által is támogatott, magát elnöknek kikiáltó Guaidó mögül kihátráltak a támogatói.

Venezuelában 305 százalékra csökkent az infláció 2022 végére, a 2021. végi 660 százalékról - közölte egy független venezuelai pénzügyi elemzőközpont (OVF) csütörtökön.

A venezuelai központi bank utoljára tavaly októberben publikált inflációs adatokat. A hivatalos közlés szerint 2022-ben január és október között 119,4 százalék volt a pénzromlás mértéke.

Az elemzőközpont szerint az infláció havi üteme decemberben gyorsult, a novemberi 21,9 százalékról 37,2 százalékra nőtt, ami 22 hónapja a legmagasabb érték.

Az ország devizája, a bolivar a dollárral szemben 73 százalékkal gyengült tavaly, március óta folyamatosan gyengült.

Venezuelában a legtöbb termék árát dollárban rögzítik és tüntetik fel az üzletekben. A legnagyobb áremelkedés a ruházati termékek és a háztartási eszközök árában volt mérhető, de jelentősen drágultak az éttermi szolgáltatások valamint a szálláshelyek is. Az említett ágazatokban másfélszeresére emelkedtek az árak.

Az ügynökség szerint a bolívar tartós leértékelődése újabb hiperinflációs kihívás elé állíthatja a venezuelai gazdaságot. Legutoljára 2018-ban mértek hiperinflációt Venezuelában, akkor 130 százalék volt a fogyasztói árak emelkedésének üteme.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×