eur:
387.7
usd:
359.68
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely

Sokan meghaltak egy oroszországi idősotthonban pusztító tűzben

Tűz pusztított egy idősotthonban Oroszország szibériai régiójában, 22 ember meghalt a nyomozó hatóságok szombati tájékoztatása szerint.

A tüzet a kora reggeli órákra már eloltották, és addigra a mentők is befejezték a romok tüzetes átvizsgálását - közölte az állami média és a mentőszolgálat.

A tűz teljesen kiégette a Moszkvától 3600 kilométerre keletre fekvő Kemerovo városban idősek otthonaként üzemelő, de akként nem regisztrált épület második emeletét. Oroszországban számos idősek otthonaként funkcionáló ingatlan regisztráció nélkül működik, és így mint magánterület nincs kitéve hatósági ellenőrzéseknek.

A RIA orosz hírügynökség a városi hatóságokra hivatkozva közölte, hogy feltehetően a tűzvédelmi előírások megsértése okozhatta a péntek esti katasztrófát.

Kemerovóban pusztított az utóbbi idők egyik leghalálosabb oroszországi tűzesete is: a Téli cseresznye nevű bevásárlóközpont felső szintjein kitört tűz 2018-ban 64 ember halálát oko

Címlapról ajánljuk
Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

Kész az új program, a merkeli örökséget hátrahagyva lépne kormányra a CDU

A hatalom visszaszerzésére törekszik a német Kereszténydemokrata Unió (CDU). Németország legnagyobb konzervatív pártjának kongresszusa elfogadta az új programot: a hetvenoldalas dokumentum a korábbi, immár tizenhat éves programot váltja fel, amely felett eljárt az idő. A párt felett azonban aligha, a 2021-es választási kudarc után mára ismét Németország legerősebb pártjává vált.

Hszi Csin-ping: sok sikert kívánok Magyarország soros EU-elnökségéhez

A Budai Vár Oroszlános udvarában ünnepélyes katonai ceremónia keretében Sulyok Tamás köztársasági elnök fogadta Hszi Csin-ping kínai államfőt. Az eseményen jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök is. A Sulyok Tamás államfővel folytatott beszélgetésen a magyar köztársasági elnök elfogadta Peking meghívását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×