eur:
394.91
usd:
365.98
bux:
65152.53
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Szájmaszkok száradnak kötélen Fokvárosban 2020. április 18-án, a koronavírus-járvány idején. Dél-Afrikában április végéig vannak érvényben szigorú kijárási korlátozó intézkedések, amelyek értelmében tilos a kocogás, az alkohol vagy a cigaretta értékesítése és a kutyasétáltatás is.
Nyitókép: MTI/EPA/Nic Bothma

Koronavírus-járvány: lépett a G20

A G20-as országcsoport járványalapjának elindítását jelentette be vasárnap és további pénzügyi támogatásra buzdított az országcsoport jövő héten kezdődő csúcstalálkozójának otthont adó Indonézia elnöke.

Videóüzenetében Joko Widodo leszögezte: az eddig befolyt összeget, 1,4 milliárd dollárt a jövőbeni világjárványokra való felkészülésre fordítják, ám az még mindig nem elégséges, több támogatásra van szükség.

Az alap alacsony és közepes jövedelmű országoknak nyújt segítséget a többi között az ellenőrzés, kutatások és oltóanyaghozzáférésben.

Az adományozók között Indonézia, az Egyesült Államok, az Európai Unió, valamint több szervezet, köztük a Bill és Melinda Gates Alapítvány szerepel.

Sri Mulyani indonéziai pénzügyminiszter azt mondta, az alapba várhatóan Szaúd-Arábia és Franciaország is befizet majd, számokról azonban nem beszélt.

Az alapot azért hívták életre, mert a fejlett országokat a koronavírus-járvány kitörése nyomán több bírálat érte, hogy saját maguk számára igyekeznek begyűjteni a járványvédekezés eszközeit, például az oltóanyagokat.

A Világbank és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslései szerint a járványok elleni felkészülésre fordítandó éves támogatásokból még mindig körülbelül 10,5 milliárd dollár hiányzik.

(A nyitókép illusztráció: Szájmaszkok száradnak kötélen Fokvárosban 2020. április 18-án, a koronavírus-járvány idején.)

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×