eur:
390.15
usd:
365.49
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Szanaa, 2017. június 20.Egy kislány és édesanyja várakozik a kuvaiti kormánytól kapott élelmiszersegély-adagjuk mögött a háborús válság sújtotta jemeni fővárosban, Szanaában 2017. június 19-én. Az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) becslése szerint Jemenben több mint 14 millió embert fenyeget közvetlen veszély a súlyos élelmiszerhiány miatt.  (MTI/EPA/Jahja Arhab)
Nyitókép: (MTI/EPA/Jahja Arhab)

Felmérés: ezekben az országokban aggódnak legjobban az élelmiszer miatt

Az éghajlatváltozás súlyosbodó hatásai, a víz- és élelmezésbiztonság kérdései a világ egyre több országában jelentenek kihívást az emberek számára.

Az ukrajnai háború megmutatta nekünk, mennyire törékenyek a globális ellátási láncok. A búza a világ számos részén alapvető fontosságú élelmiszer, de az áremelkedés súlyosbította a korábbi válságokat az élelmiszerellátás tekintetében – írja a Statista egy közzétett bejegyzésében.

A Statista felmérése szerint a dél-afrikai válaszadók 54 százaléka az élelmiszer- és vízellátást tartotta az egyik legnagyobb kihívásnak országa számára. Ezt követi Mexikó körülbelül 40 százalékkal, majd Brazília 33 százalékkal. Az élelmezés- és vízbiztonság Európában is problémát jelent: az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Spanyolországban körülbelül minden ötödik ember komoly aggodalomként említette. Az Egyesült Államokban a válaszadók körülbelül 27 százaléka szerint okoz komoly aggodalmat. Sok más országhoz hasonlóan az elmúlt nyáron az Egyesült Államokat is széles körben elterjedt aszályok sújtották.

Jelenleg zajlik az ENSZ Klíma Világkonferenciája (COP27) az egyiptomi Sharm El-Sheikhben. A november 6. és 18. között tartó találkozón száz vezető és több ezer résztvevő vitatja meg az éghajlati vészhelyzetre való reagálás módjait, és az élelmiszerellátás kérdéseit.

Címlapról ajánljuk
Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani
Íme a részletek

Az új otthonfelújítási programban az építőanyagok árait is össze lehet hasonlítani

Egy árfigyelő rendszer is része lesz az új otthonfelújítási programnak. A Gazdasági Versenyhivatal által már jelenleg is működtetett árfigyelőhöz hasonló megoldással az építőanyagok áráról tájékozódhatnak majd azok, akik korszerűsíteni szeretnék ingatlanjukat. Így kiválaszthatják az olcsóbb termékeket kínáló kereskedőket - nyilatkozta az InfoRádiónak Balogh Lászlót, az ingatlan.com vezető gazdasági elemzője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×