eur:
394.47
usd:
363.2
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
Washington, 2018. április 10.Mark Zuckerberg, a Facebook közösségi portál társalapító-vezérigazgatója beszél a Kereskedelmi és az Igazságügyi Bizottságnak a több tízmillió Facebook-felhasználó adatainak felhasználásával kapcsolatos meghallgatásán a washingtoni törvényhozás épületében a Capitoliumban 2018. április 10-én. Március közepén a londoni székhelyű Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó cég vezérigazgatóját felfüggesztették állásából a The New York Times című amerikai és a The Guardian című brit napilap egyidejűleg közölt feltáró riportja után, amely szerint a cég több tízmillió Facebook-profilt használhatott fel a 2016-os amerikai elnökválasztási kampányban. (MTI/EPA/Shawn Thew)
Nyitókép: (MTI/EPA/Shawn Thew)

Válság van a Facebooknál, új korszak kezdődik

Mark Zuckerberg csütörtökön egy belső fórumon jelentette be a dolgozóknak, hogy leállítja a dolgozók felvételt, és átstrukturál néhány csoportot a vállalaton belül.

A jelek szerint - ha átmenetileg is, de - vége a Meta szárnyalásának: a cég egy évtizednyi folyamatos bővülés után leépítést tervez – írja a Hvg.hu.

A Bloomberg.hu beszámolója szerint a Meta csökkenti a cég kiadásait is, így a VR és a metaverzum fejlesztésébe nem érkezik olyan nagy mértékben pénz. A Facebook a rövid videoformátumot takaró Reelst is támogatta, hogy konkurenciát állítson a TikToknak.

A Meta számára nemcsak a világgazdaság alakulása jelenthet fejtörést, hanem az is, hogy az Apple 2021-ben bevezetett adatvédelmi szabályai megnehezítik a reklámok megjelenítését a felhasználóknak.

Mark Zuckerberg már júliusban jelezte: a cég nehéz időket él meg. Egy belső fórumon megjegyezte, az elmúlt évek legrosszabb eredményét produkálhatják. A Meta már eddig is szüneteltette bizonyos részlegeken a munkaerő felvételét, de a teljes vállalati stop új korszakot jelez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×