eur:
395.36
usd:
366.39
bux:
65488.85
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Moszkva, 2017. április 7.Az orosz védelmi minisztérium honlapján közreadott videofelvételről készített képen Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője nyilatkozatot tesz a Szíria elleni amerikai légicsapásokról Moszkvában 2017. április 7-én. Donald Trump amerikai elnök előző nap légicsapást rendelt el manőverező robotrepülőgépek bevetésével a szíriai Homsz egyik légibázisa ellen, megtorlásul az április 4-i feltételezett vegyifegyver-támadásért. (MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium)
Nyitókép: Orosz védelmi minisztérium

Donyeckban és Harkivban van most nagy vérontás

Az orosz védelmi minisztérium szóvivője számolt be az "eredményekről". Donyeck és Harkiv vérben.

Az ukrán hadseregnek jelentős károkat okozó csapást mért az orosz légierő csütörtökön a donyecki régióban, Mikolajivkánál és a Harkiv megyei Kupjanszknál található célpontokra - közölte Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a napi hadijelentést ismertetve.

Mint mondta, az orosz légierő precíziós csapást mért az idegenlégió "zsoldosainak" Mikolajivka melletti állásaira, megölve mintegy 80 fegyverest.

Kupjansznál a tábornok szerint a 92. ukrán gépesített dandár második zászlóaljának több mint 70 katonája esett el és 14 haditechnikai eszköze semmisült meg.

Az orosz harcászati repülőgépek, valamint a rakéta- és tüzérségi erők hat ukrán vezetésipontot, 87 tüzérségi egységet, valamint 198 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulást támadtak, megsemmisítve egyebek között egy Sz-300-as légvédelmi rendszer rádiólokátor-állomását és kilenc lőszer-, rakéta- és tüzérségi fegyverraktárt. Közölte, hogy a Dnyipropetrovszk megyei Pavlohrad közelében az orosz ütegelhárítás megsemmisített egy HIMARS-, a Zaporizzsja megyei Guljajpole mellett egy M777-es, a donyecki régióban lévő Jevhenivkánál pedig egy Gjacint-szakaszt.

Az orosz légierő vadászrepülői lelőttek egy ukrán MiG-29-es és egy Szu-24-es gépet, az orosz légvédelem pedig nyolc drónt, 17 HIMARS- és Viha-lövedéket, valamint egy HARM radarelhárító rakétát.

Az orosz védelmi minisztérium szerint az ukrán fegyveres erők a háború kezdete óta

  • 307 repülőgépet,
  • 155 helikoptert,
  • 2107 drónt,
  • 377 légvédelmi rakétarendszert,
  • 5147 harckocsit és egyéb páncélozott harcjárművet,
  • 855 rakétasorozatvetőt,
  • 3439 tüzérségi löveget és aknavetőt, valamint
  • 5973 katonai járművet

veszítettek.

Az orosz és szakadár ellenőrzés alá került települések hatóságai csütörtökön több településről jelentettek ukrán tüzérségi támadást. A Luhanszki Népköztársaságban közölték, hogy Harkiv megyében az ukrán hadsereg szétlőtt egy menekülteket szállító autókonvojt, aminek következtében mintegy harminc civil, köztük több gyerek életét vesztette. Hét sebesültet, köztük két gyereket Luhanszkban kórházban ápolnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×