eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Előkészítik oltáshoz a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Kanizsai Dorottya Kórházban 2022. április 11-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Amerikában már az öt év felettieknek is jön a kétkomponensű Covid-oltás

A Pfizer és a BioNTech, valamint a Moderna is beadta már az engedélyeztetéshez szükséges kérelmet az FDA-nak.

Amennyiben megkapják, a Pfizer oltásával az öt év fölöttiek, míg a Modernáéval a hat év fölöttiek válhatnak jogosulttá emlékeztető adag felvételére. Ezek ugyanúgy kétkomponensű emlékeztetők, mint az Amerikában a felnőtteknek már kínált oltások, melyeket az eredeti, vuhani törzs mellett a BA.4/BA.5 omikrontörzsekre fejlesztettek ki a gyártók.

A Pfizer jelenleg 12 év fölöttieknek, míg a Moderna 18 év fölöttieknek kínál emlékeztető vakcinákat. A Pfizer hétfőn azt is közölte, hogy megkezdte a vakcina biztonságosságának, tolerálhatóságának és immunogenitásának 1/2/3 fázisú vizsgálatát 6 hónapos és 11 éves kor közöttiekben - írja a CNN.

A Moderna Twitteren közölte, hogy a 6 hónapos és 5 éves kor közötti gyermekekre vonatkozó frissített emlékeztető oltás engedélyezési kérelme még az idén várható.

Az USA-ban eddig 4,4 millió ember kérte a frissített emlékeztető oltást, Idaho és Texas államok adatait leszámítva. Ezek az államok másképp jelentik le a beadott oltásokat, a későbbiekben ezekkel az adatokkal is kiegészítik majd az állami közlést.

A kétkomponensű emlékeztetőre azok jogosultak, akiknek alapimmunizálása lezárult, és elmúltak 12 évesek. Azoknak, akik frissen átestek a fertőzésen, azt javasolják, várjanak három hónapot az újabb oltással, mivel maga a fertőzés is felér egy emlékeztető vakcina hatásával.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×