eur:
394.33
usd:
370.17
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
A Pfizer és a BionTech koronavírus ellen kifejlesztett első új vakcinái Budapesten, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és infektológiai intézet - Szent László telephelyén 2022. szeptember 7-én. Az eredeti vírustörzsre és az omikron BA1 variánsa ellen kifejlesztett oltóanyagból 109 440 adag oltóanyag érkezett az európai uniós beszerzés 9,5 millió adagjából.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Megvan, mikortól kaphatja a lakosság itthon az omikron-oltást

Elsőként az egészségügyi dolgozók emlékeztető oltására kezdik felhasználni a múlt héten Magyarországra érkezett új típusú Pfizer-vakciná

A koronavirus.gov.hu oldalon emellett csütörtökön azt írták, hogy jövő héttől már a lakosság számára is elérhetővé válik a vakcina a kórházi oltópontokon, illetve a pénteki oltási napokon időpontfoglalás nélkül is.

Az oltóanyag egyadagos és kizárólag emlékeztető oltásra kapott uniós engedélyt.

Eddig 109 ezer adag érkezett belőle Magyarországra.

Emellett a kormányhivatalok felmérést végeznek az idősotthonokban is, hogy ott hányan szeretnének megerősítő oltást kapni.

Úgy folytatták, hogy az alapimmunizálást követő első és második megerősítő oltás továbbra is mindenkinek ajánlott, akik legalább négy hónapja kapták meg az előző oltásukat. A megerősítő oltás típusáról az oltóorvos dönthet.

Közölték azt is, hogy Magyarország 9,5 millió adag Pfizer vakcinát rendelt az omikron miatt indított uniós beszerzésben. Az idén 3 millió adag, 2023-ban pedig 6,5 millió adag - ebből 1,5 millió adag gyermekek oltásához való - Pfizer-oltóanyag érkezhet.

A legutóbbi adatok alapján a beoltottak száma 6 417 307, a beoltottak 61 százaléka vette fel eddig a harmadik megerősítő oltást, és 338 689-en már a negyedik oltást is felvették.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×