eur:
389.34
usd:
362.72
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Facebook/Szijjártó Péter

Magyar katona: van gép, ami utasszállítónak tűnik, de 40 antenna van rajta - videó

Szijjártó Péter litvániai látogatásán beszélgetett a Baltikum légtérvédelmében részt vevő magyarokkal.

A külgazdasági és külügyminiszter a litván légierő repülőbázisán tett látogatásán elmondta, hogy a kalinyingrádi orosz exklávé a legmilitarizáltabb területe Európának, földrajzilag nézve pedig a Baltikum talán a NATO-térség egyik legkomplikáltabban védhető régiója.

Később egy olyan videó is felkerült Szijjártó Péter Facebook-oldalára, amelyen a Litvániában szolgáló, a honvédség gépét leszállás előtt is kísérő magyar Gripen-pilótákkal, illetve a kontingens más tagjaival vált szót. Egyikük, miközben a miniszter a "másik oldalról" behatoló gépekről a pilóták által készített képeket nézi, megjegyzi: "van olyan gép, amelyik úgy tűnik, mintha utasszállító lenne, közben meg van rajta 40 antenna".

A tárcavezető a siauliai légibázison még kedden leszögezte, hogy a katonák a NATO és ezzel Magyarország biztonságát is védik, ráadásul rendkívül felelősségteljesen kell eljárniuk, hiszen az egyik legfontosabb cél a közvetlen konfliktus megelőzése az észak-atlanti szövetség és Oroszország között.

"Önöknek úgy kell garantálniuk a biztonságunkat, néha akár testközelből is az orosz légierővel, hogy az a bizonyos húr ne pattanjon el" - fogalmazott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×