eur:
394.04
usd:
364.79
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Twitter/Sea Shepherd France

Szomorú sorsra jutott a Szajnába tévedt kardszárnyú delfin

Éhen halt a franciaországi Szajna folyóba tévedt kardszárnyú delfin, talán mert egyedül érezte magát - állapították meg szakértők a tetem vizsgálata után.

A delfin tetemét május 30-án találták meg a folyóban. Azért pusztult el, mert abbahagyta az evést, gyomra üres volt - közölte szerdán Rouenban Seine-Maritime megye prefektusa.

Noha biztosat nem lehet mondani, az elszigeteltség lehetett az ok, amiért az állat nem evett. Ez a viselkedés megfigyelhető időnként tengeri emlősöknél, amelyek csapatban élnek és vadásznak - vélik a szakértők.

Az állat pusztulásában nem játszott szerepet, hogy betévedt a folyóba és természetes élőhelyétől messzire keveredett - tette hozzá a prefektus.

A boncoláskor lövedéket találtak a fejszövetben, a lövés azonban nem okozott tartós sérülést,

és nem is játszott közre a delfin pusztulásában: hetekkel, akár hónapokkal korábban lőhették meg. A roueni ügyészség mérlegeli, hogy indítson-e vizsgálatot.

A szakértői vélemények alapján a delfin több mint négyméteres, 1100 kilogrammos éretlen nőstény volt. Csontvázát a párizsi Természettudományi Múzeumban fogják kiállítani.

A skót, izlandi és norvég vizekben, valamint délebbre, a Biscayai-öbölben otthonosabban érzik magukat a kardszárnyú delfinek.

Feltételezik, hogy a szóban forgó állat azért tévedt a La Manche-csatornába, mert beteg lett, és az ottani nyugodtabb vizekben könnyebben táplálkozott, végül azonban a francia folyóban találta magátt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×