eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Gas station at sunset.
Nyitókép: Issarawat Tattong/Getty Images

Enyhülhet a nyomás a kárpátaljai gazdákon

A háború sújtotta Ukrajna nyugati, magyarlakta megyéjében már a mezőgazdaságot működtető gazdák számára sincs elegendő benzin és gázolaj, ezért az üzemanyag-forgalmazók a katonaság segítségét kérték.

Olcsóbban és gyorsabban juthatnak hozzá a kárpátaljai gazdák az üzemanyaghoz – jelentette az ungvári TV21. A csatornának Vaszil Ivancso, a Kárpátaljai Megyei Katonai Adminisztráció (OVA) helyettes vezetője nyilatkozott:

„Május elején begyűjtöttük a farmergazdaságaink igényeit, hogy mennyi üzemanyagra van szükségük májusra. Ha nem tévedek, az a 48 gazdaság, amely benyújtotta kérelmeit, megkapta a lehetőséget, hogy normál áron beszerezze az üzemanyagot. Nem 55-60 hrivnyaért (690-750 forint – szerk. megj.), hanem a benzinkút kivetítőin látható áron.”

Kárpátalja üzemanyag szükségletének eddig mindössze a 3 százaléka érkezett Európából, a többit az állandó veszélyben lévő ukrán finomítók állították elő. Az európai gázolaj és benzin fogadásához azonban át kellett alakítani a szállítójárműveket – tette hozzá Vaszil Ivancso.

„Egy hét alatt sikerült elérnünk, hogy az európai szabványoknak megfelelő, európai engedéllyel rendelkező, az EU-ban létező összes követelménynek megfelelő járművek számát öttel növeltük, ami azt jelenti, hogy naponta Kárpátaljára közel 100-150 tonna üzemanyaggal többet tudnak szállítani. Ez egyben azt is jelenti, hogy a közeljövőben több benzinkút nyílik meg.”

A kárpátaljai farmergazdaságok a katonai adminisztráció forróvonalán igényelhetnek kedvezményes árú üzemanyagot, tudósított az ungvári TV21.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×