INFORÁDIÓ
2022. május 21. szombat
Konstantin

tátrai bernadett

fundamenta

lakás-takarékpénztár

Magyar szakembert választottak egy európai szövetség élére

Magyar szakembert választottak egy európai szövetség élére

Infostart / MTI

Az Európai Lakás-takarékpénztárak Szövetségét mostantól Tátrai Bernadett vezeti.

Magyar szakembert választott elnökévé az Európai Lakás-takarékpénztárak Szövetsége (European Federation of Building Societies - EFBS), Tátrai Bernadett, a Fundamenta Lakáskassza Zrt. elnök-vezérigazgatója az első női elnök az EFBS történetében - közölte a Fundamenta Lakáskassza Zrt. pénteken az MTI-vel.

A közlemény ismerteti: Tátrai Bernadett részt vett a lakástakarék-rendszer 25 évvel ezelőtti hazai bevezetésében, majd több, jelentős pénzintézetben betöltött vezető pozíciója után, 2017. január óta az idén 25 éves Fundamenta elnök-vezérigazgatója.

A szövetség elnökeként Tátrai Bernadett célja, hogy elősegítse az európai lakástakarék szektor fejlődését, és támogassa az európai uniós pénzügyi szabályozási döntések előkészítése során - emelték ki.

Tátrai Bernadett a közleményben hangsúlyozta, az elmúlt évtizedek során számos európai országban, köztük Magyarországon is bebizonyosodott, hogy a lakástakarék rendszer képes hozzájárulni a pénzügyi rendszer biztonságos és fogyasztóbarát működéséhez, a lakossági lakásfinanszírozás dinamikus növekedéséhez.

A közlemény szerint az európai polgárok nyolc uniós tagállamban - Ausztriában, Horvátországban, a Cseh Köztársaságban, Németországban, Magyarországon, Luxemburgban, Romániában és Szlovákiában - élhetnek a lakás-takarékpénztári megtakarítások előnyeivel. Ezekben az országokban összesen közel 40 millió lakás-előtakarékossági szerződés él, amelyek több mint ezermilliárd euró szerződéses összeget jelentenek.

A European Federation of Building Societies hitelintézetek és egyéb lakásfinanszírozást elősegítő és támogató intézmények szövetsége. Célja, hogy előmozdítsa a lakástulajdon gondolatát, valamint támogassa a szövetség tagjai közötti kölcsönös tájékoztatást és a tapasztalatcserét a lakásfinanszírozás, a lakáspolitika, a szabályozás területén.

Nyitókép: Fundamenta.hu
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018