eur:
393.1
usd:
367.1
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: VINCI Concessions/YouTube

Ragyogó megoldás a forgalommal szemben hajtók ellen – videó

Nem mindennapi kísérletbe kezdtek Szlovákiában.

A szlovákiai PR1BINA autópálya-üzemeltető egy „ragyogó” figyelmeztető rendszert telepített az R1-es gyorsforgalmi úton, amely észleli az autópályára rossz irányban behajtó járműveket, és riasztja a vezetőt – írja az autopalyahirek.hu. A rendszer kamerát és intelligens mintafelismerő szoftvert használ.

Ahogy a lenti videón is látható, ha egy sofőr rossz irányból próbál behajtani az autópályára, az intelligens rendszer ezt felismeri, és rendkívül fényes lámpák villannak a vezető szemébe, hogy figyelmeztessék.

Mivel a sofőr már az autópályára vezető egyirányú úton halad, a figyelmeztető rendszer valóban segíthet elkerülni a frontális ütközéseket. Elkezdeni tolatni azonban egy olyan helyen, ahol az autósok általában gyorsítani szoktak, hogy felvegyék az autópálya forgalmának sebességét – nem biztos, hogy a legjobb ötlet – jegyzi meg a portál.

Mint olvasható, a 88 százalékos sikeraránya miatt a módszert hamarosan kiterjesztik a gyorsforgalmi út többi szakaszára is.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Ha nem vállaljuk be az áramszünetet, akkor 10-15 évvel tovább tart a zöld átállás

Ha nem vállaljuk be az áramszünetet, akkor 10-15 évvel tovább tart a zöld átállás

Drágulhat a gáz Európában, ami versenyképességi bajokhoz és akár a következő gazdasági válsághoz is elvezethet, hiszen 90%-os a kontinens importkitettsége, amit kihasználhatnak a nagy LNG-szállítók – hívta fel a figyelmet a Portfolio-nak adott exkluzív nagyinterjúban Lakatos Benjamin. A svájci székhelyű MET Csoport elnök-vezérigazgatója példátlan módon levezette, hogy milyen fázisokon keresztül ért a tetőpontjára 2022-ben az európai gázválság, és rögzítette: ha az akkor elpárolgott óriási összegek felét energiaberuházásokra költötte volna a kontinens, akkor most nem lennének energiaproblémái. A mai helyzetet úgy látja: megszűnt a régiónkban a gázellátási kockázat, de Ukrajnában a télen még lehetnek gondok a gáztárolók bombázásából. Az energiapiaci szakember szerint lehetne akár gyorsítani is a zöld átálláson, de "ha nem vállaljuk be, hogy időnként áramszünet is lehet", akkor a 2030-2040 közöttre tervezettnél 10-15 évvel tovább tart a folyamat; így a földgázra is tovább lesz szükség. 50 éves távon azonban már teljesen biztos abban Lakatos, hogy a lakosság szinte csak áramot fog használni, földgázt, benzint és gázolajat nem. Az interjúban több sportos hasonlatot is említett, így például azt, hogy az energiaiparban "már nagyon sokat edzettünk, csak még nem tudjunk, hogy focizni fogunk, birkózni vagy kézilabdázni"; emiatt sürgette egy egységes szabály- és mérési rendszer kialakítását.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×