eur:
391.82
usd:
372.84
bux:
56141.96
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Nyitókép: VINCI Concessions/YouTube

Ragyogó megoldás a forgalommal szemben hajtók ellen – videó

Nem mindennapi kísérletbe kezdtek Szlovákiában.

A szlovákiai PR1BINA autópálya-üzemeltető egy „ragyogó” figyelmeztető rendszert telepített az R1-es gyorsforgalmi úton, amely észleli az autópályára rossz irányban behajtó járműveket, és riasztja a vezetőt – írja az autopalyahirek.hu. A rendszer kamerát és intelligens mintafelismerő szoftvert használ.

Ahogy a lenti videón is látható, ha egy sofőr rossz irányból próbál behajtani az autópályára, az intelligens rendszer ezt felismeri, és rendkívül fényes lámpák villannak a vezető szemébe, hogy figyelmeztessék.

Mivel a sofőr már az autópályára vezető egyirányú úton halad, a figyelmeztető rendszer valóban segíthet elkerülni a frontális ütközéseket. Elkezdeni tolatni azonban egy olyan helyen, ahol az autósok általában gyorsítani szoktak, hogy felvegyék az autópálya forgalmának sebességét – nem biztos, hogy a legjobb ötlet – jegyzi meg a portál.

Mint olvasható, a 88 százalékos sikeraránya miatt a módszert hamarosan kiterjesztik a gyorsforgalmi út többi szakaszára is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Jó a magyar dió, mégis lenyomja a külföldi

Jó a magyar dió, mégis lenyomja a külföldi

Jó termésben bíznak idén a hazai dióültetvényeken gazdálkodók. A múlt évi aszály után a termés mennyiségében és minőségében is jelentős előrelépés várható - rja elemzésében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB). Azt ugyanakkor hozzáteszik, hogy a piaci viszonyok nem kedvezőek. A tengerentúli dióval nehezen tudja tartani a versenyt a hazai áru. A termesztés hatékonyságának növelése érdekében elengedhetetlen a termesztéstechnológia fejlesztése és a művelési rendszerek korszerűsítése

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×