eur:
393.81
usd:
365.07
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Child with runny nose. Mother helping to blow kids nose with paper tissue. Seasonal sickness.
Nyitókép: Kyryl Gorlov/Getty Images

Kutatók szerint frissíteni kellene a koronavírusos tünetek listáját

Az Egyesült Királyságban a megfázásrra hasonlító tüneteket mutató betegek 75 százaléka esetében okozhatja Covid a szimptómákat, ami ugrás a korábbi értékhez képest, de legalább már nem exponenciális mértékű.

Az új, megfázásszerű tüneteket tapasztaló emberek 75 százalékának van koronavírusra utaló tünete a Zoe Covid tanulmány szerint. Az arány a múlt heti 50 százalékhoz képest emelkedett, a tanulmány szerint az adatok a nem Covidra utaló tünetek számának csökkenését és a tüneteket okozó koronavírus-fertőzések számának növekedését mutatták.

Csütörtökön átlagosan 192 290 új, napi, tüneteket mutató eset volt az Egyesült Királyságban a legfeljebb három napos adatok alapján. A The Guardian cikke alapján ez 33 százalékkkal több, mint a megelőző héten jelentett 144 284 eset.

A tanulmány azt is megállapította, hogy míg az 55 éves és annál fiatalabb korosztályban az esetek számának növekedése lassulni látszik,

az 55-75 éves korosztályban az esetek száma meredeken emelkedik.

Ezt aggasztónak találják, mivel az idősebb korcsoportban nagyobb a kockázata annak, hogy egy beteg kórházi kezelésre szoruljon.

Claire Steves, a Zoe Covid tanulmányozócsoport tagja szerint bár az új esetek számát tekintve a növekedés üteme már nem exponenciális.

"Már csak néhány választ el minket attól, hogy elérjük a napi 200 ezer esetet. Úgy tűnik azonban, hogy az esetek exponenciális növekedése megállt, az emelkedés egyenletesebbé vált. A kórházi kezelések aránya szerencsére sokkal alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor, de még mindig magas, különösen Londonban. Jó hír, hogy kevesebb ember betegszik meg, mint néhány héttel ezelőtt, az a tény azonban, hogy

az új megfázásszerű tünetek 75 százalékát koronavírus alakítja ki, míg a klasszikus tünetek ritkábban fordulnak elő,

azt jelenti, hogy a tünetlistát sürgősen aktualizálni kell. Szeretnénk, ha az olyan tünetek, mint a torokfájás, a fejfájás és az orrfolyás minél hamarabb felkerülnének a listára" - tette hozzá.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×