eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Wikonkál Norbert, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának 5 évre kinevezett főigazgatója, aki interjút adott az MTI újságírójának 2021. január 18-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Honvédkórház-főigazgató: jön az ötödik hullám

Hamarosan kezdődik Magyarországon az ötödik járványhullám - ezt mondta a budapesti Honvédkórház főigazgatója az M1-nek. Wikonkál Norbert Miklós arról is beszélt, hogy a karácsonyi ünnepek idejére sem állt meg az oltás.

Nyugodt karácsonya volt az egészségügynek, folyamatosan csökkentek a koronavírusos esetszámok - mondta az M1-nek Wikonkál Norbert Miklós, a Honvédkórház főigazgatója. Szerinte azonban a jóval ragályosabb omikron vírusvariáns miatt hamarosan újabb hullám kezdődik Magyarországon.

A főigazgató szerint az omikronnal kedvező irányt vett a járvány, hiszen bár sok embert fertőz meg, kevésbé okoz tüneteket és súlyos betegséget. Így kisebb kockázattal fertőződhet át a világ lakossága, és

véget érhet a pandémia

- hangsúlyozta. Wikonkál Norbert Miklós megjegyezte: továbbra is fontos laposan tartani a járványgörbét, ehhez azonban elengedhetetlen, hogy minél többen vegyék fel az oltást. Ennek érdekében karácsonykor is oltottak – mondta a főigazgató.

Wikonkál Norbert Miklós kiemelte: december 15-től már az 5-12 évesek számára is elérhető a vakcina, orvosként és apaként is azt tanácsolja a szülőknek, hogy oltassák be gyerekeiket. A főigazgató szerint az utóbbi időben a gyerekközösségekben terjedt leginkább a vírus, a fertőzés pedig a kicsiknél is komoly szövődményekkel járhat.

A szakember ismét felhívta a figyelmet, hogy

az oltások hatékonysága 6 hónap után csökken,

azt mondta: a Honvédkórházban is sok, 200 napnál régebben oltott covidos fekszik. Wikonkál Norbert Miklós így arra buzdított, hogy aki 6 hónapja vette fel a vakcinát, kérje az emlékeztető oltást.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×