eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Rapid antigen testing is a screening tool to help detect COVID-19.
Nyitókép: Boy_Anupong/Getty Images

Újabb rekordokat ért el a fertőzöttek napi száma Nagy-Britanniában és Franciaországban

Újabb rekordokat ért el a koronavírussal fertőzöttek napi száma Nagy-Britanniában és Franciaországban szenteste.

A brit hatóságok közlése szerint az utóbbi 24 órában 122 186 új fertőzöttet azonosítottak, ami 2 ezerrel több a csütörtöki adatnál. Franciaországban pedig egy nap alatt 94 124 új esetet regisztráltak.

Az Egyesült Királyságban napok óta meredeken emelkedik a járványgörbe, ugyanakkor a súlyos megbetegedések és halálesetek növekménye kevésbé drámaian alakul.

A brit kormány egészségügyi biztonsági hivatala (UK Health Security Agency, UKHSA) csütörtökön számolt be arról, hogy a vizsgálati eredményei szerint a koronavírus omikron variánsa 50-70 százalékkal kisebb eséllyel okoz kórházi kezelést igénylő súlyos megbetegedést, mint a korábban dominánssá vált delta változat. A hivatal mindazonáltal óva intett az elhamarkodott következtetésektől, tekintettel a hiányos adatállományra.

Jenny Harries, az UKHSA vezetője pénteken a BBC közszolgálati televíziónak nyilatkozva azt mondta, az előzetes adatok "némi reménysugárt jelentenek karácsonyra", de még korai lenne lefújni a komoly fenyegetés miatti figyelmeztetéseket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×