eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels.com

Dél-Koreában vége lehet a kutyahús fogyasztásának

Az elnök, Mun Dzsein szerint a vitatott gyakorlatról szóló vita és az állatjogi tudatosság miatt szükség lehet a kutyahús fogyasztásának betiltására.

Bár ma már közel sem olyan gyakori a kutyák húsának fogyasztása, mint korábban volt, az idős emberek továbbra is szívesen eszik azt időnként étteremben, vagy a húst speciális piacokon beszerezve otthonukban. A dél-koreai elnök azt követően szólt a közelmúltban a témáról, hogy az ország miniszterelnöke, Kim Bokjum beszámolt neki a kóbor állatokkal kapcsolatos erőfeszítésekről és a kutyák kötelező nyilvántartásba vételéről, írja a CNN.

Mun elnök most először beszélt a tilalomról, ez valószínűleg újraéleszti a rossz megítélésű gyakorlatról szóló vitákat. Népszerűsége növelése érdekében az elmúlt hetekben több elnökjelölt is ígéretet tett a kutyahús fogyasztásának betiltására, különösen azért, mert a kutyák kedvelt háziállatokká váltak, és érdekvédelmi csoportok a kutyahúst árusító éttermek és piacok bezárására szólították fel Dél-Koreát.

Az Aware állatvédő csoport megbízásából ebben a hónapban készített felmérés szerint

a válaszadók 78 százaléka szerint be kellene tiltani a kutya- és macskahús előállítását és értékesítését, 49 százalék pedig támogatta a fogyasztási tilalmat is.

A Realmeter közvélemény-kutató cég felmérése szerint azonban az emberek megosztottak abban a kérdésben, hogy a kormánynak be kellene-e tiltania a kutyahús fogyasztását, bár 59 százalék támogatta az emberi fogyasztásra szánt kutyavágás jogi korlátozását.

A kutyahús-árusok ragaszkodnak a foglalkozásukhoz való jogukhoz, mondván, hogy megélhetésük kerülne veszélybe a tilalom bevezetésével.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×