eur:
393.81
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve a harmadik, emlékeztető adag oltásához a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Rengeteg vakcina veszhet kárba

Több mint százmillió adag koronavírus elleni védőoltás szavatossága jár le az év végén

Az Airfinity brit adatelemző cég szerint a vakcinák kárba vesznek, ha nem osztják szét azokat sürgősen.

A beszámoló szerint a szóban forgó vakcinák több mint negyven százaléka az Európai Unió (EU-) tagállamainak birtokában van.

Az adatelemző cég szerint ha az említett oltásokat azonnal más országok rendelkezésére bocsátanák, az elegendő lenne az eddig beszerzett és elérhetővé tett vakcinákkal együtt ahhoz, hogy a lakosok 70 százalékát beoltsák az alacsony és közepes jövedelmű országokban.

Az Airfinity szerint az EU-tagállamok, valamint Japán, Kanada, Nagy-Britannia és az Egyesült Államok az év végén

együttesen egymilliárddal több vakcinával fog rendelkezni ahhoz képest, mint amennyire ténylegesen szüksége van.

Az említett országok korábban 1,2 milliárd adag védőoltást ajánlottak fel a következő év közepéig, mindazonáltal ezeknek a vakcináknak mindössze 12 százalékát kapták meg más országok.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×