eur:
394.44
usd:
370.23
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Queensland állam, 2017. április 10.Az Ausztrál Kutatási Tanács Excellence for Coral Reef Studies Központja által közreadott dátumozatlan képen a megfigyelést végző repülőgép árnyéka vetül az ausztráliai Nagy Korallzátony sérült koralljaira Queensland államban. Egy levegőből végzett vizsgálat 2017 áprilisában közreadott eredménye szerint korábban sohasem látott korallfehéredés sújtja a Nagy Korallzátony északi és középső harmadát. (MTI/EPA/ARC Centre Coral Reef Studies/Ed Roberts)
Nyitókép: MTI/EPA/ARC Centre Coral Reef Studies/Ed Roberts

Levegőben lóg a Nagy-korallzátony sorsa - és marad is

Elkerülte Ausztrália, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökség bizottsága a Nagy-korallzátonyt veszélyeztetett világörökségi helyszínné nyilvánítsa a kínai Fucsouban zajló ülésén.

A testület úgy határozott, hogy elhalasztja a döntést a páratlan természeti képződmény ügyében, teljesítve Ausztrália kérését, amely az UNESCO szakértői bizottság által kidolgozott határozattervezethez kiegészítést terjesztett elő, azt javasolva, hogy egy későbbi ülésén döntsenek a kérdésről. Az ausztrál javaslatot a bizottság 21 tagjának többsége támogatta.

Ausztráliának most új jelentést kell készítenie a Nagy-korallzátony állapotáról és azokról az intézkedésekről, amelyeket tesz a klímaváltozás hatásainak csökkentésére, a korallzátony körüli vízminőség javítására, hogy elkerülje a Nagy-korallzátony átsorolását a veszélyeztetett világörökségi helyszínek listájára.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×