INFORÁDIÓ 
2021. január 24. vasárnap
Timót

unesco

2020.11.02. 20:42

Kevesebb újságírót öltek meg, de szinte mindig büntetlenül

Ötvenhét újságírót gyilkoltak meg világszerte 2019-ben, ez a legkisebb szám az elmúlt évtizedben, mindazonáltal az újságírók elleni bűncselekmények elkövetői közül átlagosan tízből kilenc büntetlen marad – közölte hétfőn az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO).
2020.04.13. 19:15

Az elegancia és pompa jelképe is felvágtathat az UNESCO-listára

A lipicai lótartás és a magyar vonós zenekari hagyományok is felkerülhetnek az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Az elemek listára vételéről 2021 decemberében döntenek a Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottságának ülésén.
2020.02.11. 09:36

A Miniszterelnökség megnyugtatja az UNESCO-t a budai Vár ügyében

Magyarország határidőre, az UNESCO által rögzített tartalmi és formai követelményeknek megfelelően elkészítette a budapesti világörökségi helyszín állapotmegőrzési jelentését, amelyben egyebek mellett tisztázták a budai Vár rekonstrukcióját érintő bizottsági kérdéseket is, így várhatóan nem lesz szükség e beruházások módosítására - írta a Magyar Nemzet kedden a Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján.
2020.01.30. 14:21

Húsz év után még mindig ugyanaz ellen küzdenek Verespatakon

Romániában húsz évvel a végzetes környezeti károkat okozó cianidszennyezést követően sem sikerült megoldást találni a verespataki aranybánya ügyére. A környezetvédők csütörtök este tüntetést tartanak Bukarestben azért, hogy a kormány újra nyújtsa be a világörökségi kérelmet az UNESCO-hoz, ettől remélve nagyobb védettséget a térségnek.
2019.11.21. 21:40

Rangos testületbe tér vissza Magyarország

Az UNESCO általános konferenciájának 40. ülésszakán lezajlott szavazás eredményeként Magyarországot beválasztották a szervezet végrehajtó tanácsába, az ország ezzel tízéves távollét után tér vissza a nagy presztízzsel bíró testületbe - közölte Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke.
2019.10.25. 11:50

Veszélybe kerülhet Prága világörökségi címe

Veszélyeztetett helyszínné válhat Prága történelmi városközpontja, az Óváros, amely 1992-ben került fel az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi listájára.
2019.08.10. 14:01

Ősi építményekre bukkantak

Csaknem 40 újabb építmény maradványait fedezték fel kutatók az írországi Brú na Bóinne neolitikus lelőhelyen.
2019.07.05. 19:32

Bővült a világörökségi helyszínek listája - nézze meg!

Az UNESCO világörökségi bizottsága Bakuban zajló soros ülésszakán öt új helyszínt vett fel a világörökségi listára. Az újak között két természeti helyszín, egy vegyes: természeti és kulturális, valamint két kulturális világörökségi helyszín szerepel.
2019.05.22. 15:41

Kiderült, miért nem lesz az Óbudai-sziget világörökségi terület

A Hadrianus-palota feltárása érdekében vette ki a kormány az Óbudai-szigetet a világörökségi pályázatból - közölte a Miniszterelnökség. Az InfoRádiónak nyilatkozó szakértő szerint az erődítmény korhű helyreállítása óriási kihívás, amit évekig tartó kutatásnak kell megelőznie, hogy autentikus legyen.
2019.05.07. 17:15

Új nagykövetet nevezett ki az államfő

Turóczy Lászlót nevezte ki nagykövetnek az UNESCO és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) magyar képviseletére, a novemberben távozott Cséfalvay Zoltán helyére Áder János.
2019.02.16. 10:00

Nagy elismerés a kékfestőknek

Átadták a kékfestés hagyományát a világ szellemi kulturális örökségévé nyilvánító dokumentumot a pápai Kékfestő Múzeumban, így már négy magyar vonatkozású elem szerepel az UNESCO reprezentatív listáján.
2018.07.02. 19:00

Bővült az UNESCO világörökségi listája

A törökországi Göbekli Tepét, a világ legrégebbi ismert, mintegy 12 ezer éves templomát és a kanadai Pimacsiowin Aki nagy kiterjedésű boreális erdőt (tajga) is felvette a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) a bahreini Manámában ülésező illetékes bizottsága vasárnap.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018