eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 25. vasárnap Mátyás

Címke: unesco (71 cikk)

Elveszítheti az UNESCO világörökségi címet  a Fertő tó?
2023. augusztus 30. 11:14
Elveszítheti az UNESCO világörökségi címet a Fertő tó?
Osztrák sajtóhírek szerint vizsgálatot indít az UNESCO a Fertő tónál. A terület a világörökségi címet is elveszítheti, ha a magyar és az osztrák oldalon zajló beruházások miatt már nem felel meg a kultúrtáj kritériumainak - mondta az InfoRádiónak a Nagy Tavak és Vizes Élőhelyek Szövetségének elnöke. Kun Zoltán szerint a magyar oldalon elindított, jelenleg pénz hiányában álló állami beruházás nagy kárt okoz.
Sírrablással vádolja a nyugati „globalista elitet” az orosz kémfőnök
2023. június 26. 19:24
Sírrablással vádolja a nyugati „globalista elitet” az orosz kémfőnök
Megállapodtak az ukrán hatóságok az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetével (UNESCO), hogy a kijevi Pecserszka Lavra barlangkolostor keresztény értéktárgyait, köztük az ereklyéket nyugat-európai múzeumokba szállítják át, ahonnan valószínűleg nem fogják visszaszolgáltatni őket – közölte Szergej Nariskin, az orosz Külső Hírszerző Szolgálat (SZVR) igazgatója a testület sajtóirodája által hétfőn kiadott nyilatkozatában.
A lángok martalékává vált Szlovákia ékszerdoboza
2023. március 20. 17:30
A lángok martalékává vált Szlovákia ékszerdoboza
Óriási veszteség érte a hétvégén az UNESCO világörökségi listáján szereplő felvidéki Selmecbányát. A belvárosban hatalmas tűz pusztított, melynek következtében több múzeum, étterem és egy kulturális központ tetőszerkezete semmisült meg. A turisták által kedvelt Szerelembankban keletkezett a tűz, onnan terjedt át a szomszédos épületekre. A lángokat csak vasárnap délre sikerült véglegesen eloltani. Az anyagi kár több milliós.
×
×
×