INFORÁDIÓ
2022. január 20. csütörtök
Fábián, Sebestyén

unesco

2021.07.27. 20:20

Újabb nyolc helyszín, köztük Verespatak élvezhet világörökségi védelmet - képek

Hét újabb - négy természeti és három kulturális - helyszínt vett fel a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága hétfőn a kínai Fucsouban zajló tanácskozásán, kedden pedig csatlakozott a helyszínekhez az erdélyi Verespatak és környéke is.
2021.07.23. 20:22

Levegőben lóg a Nagy-korallzátony sorsa - és marad is

Elkerülte Ausztrália, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökség bizottsága a Nagy-korallzátonyt veszélyeztetett világörökségi helyszínné nyilvánítsa a kínai Fucsouban zajló ülésén.
2021.07.21. 16:19

Elúszott Liverpool világörökségi státusza

Az indoklás szerint visszafordíthatatlan károk keletkeztek a történelmi tengeri kereskedelmi városrész arculatában és látképében a különféle beruházások révén.
2020.11.02. 20:42

Kevesebb újságírót öltek meg, de szinte mindig büntetlenül

Ötvenhét újságírót gyilkoltak meg világszerte 2019-ben, ez a legkisebb szám az elmúlt évtizedben, mindazonáltal az újságírók elleni bűncselekmények elkövetői közül átlagosan tízből kilenc büntetlen marad – közölte hétfőn az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO).
2020.04.13. 19:15

Az elegancia és pompa jelképe is felvágtathat az UNESCO-listára

A lipicai lótartás és a magyar vonós zenekari hagyományok is felkerülhetnek az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Az elemek listára vételéről 2021 decemberében döntenek a Szellemi Kulturális Örökség Kormányközi Bizottságának ülésén.
2020.02.11. 09:36

A Miniszterelnökség megnyugtatja az UNESCO-t a budai Vár ügyében

Magyarország határidőre, az UNESCO által rögzített tartalmi és formai követelményeknek megfelelően elkészítette a budapesti világörökségi helyszín állapotmegőrzési jelentését, amelyben egyebek mellett tisztázták a budai Vár rekonstrukcióját érintő bizottsági kérdéseket is, így várhatóan nem lesz szükség e beruházások módosítására - írta a Magyar Nemzet kedden a Miniszterelnökségtől kapott tájékoztatás alapján.
2020.01.30. 14:21

Húsz év után még mindig ugyanaz ellen küzdenek Verespatakon

Romániában húsz évvel a végzetes környezeti károkat okozó cianidszennyezést követően sem sikerült megoldást találni a verespataki aranybánya ügyére. A környezetvédők csütörtök este tüntetést tartanak Bukarestben azért, hogy a kormány újra nyújtsa be a világörökségi kérelmet az UNESCO-hoz, ettől remélve nagyobb védettséget a térségnek.
2019.11.21. 21:40

Rangos testületbe tér vissza Magyarország

Az UNESCO általános konferenciájának 40. ülésszakán lezajlott szavazás eredményeként Magyarországot beválasztották a szervezet végrehajtó tanácsába, az ország ezzel tízéves távollét után tér vissza a nagy presztízzsel bíró testületbe - közölte Paczolay Máté, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) sajtófőnöke.
2019.10.25. 11:50

Veszélybe kerülhet Prága világörökségi címe

Veszélyeztetett helyszínné válhat Prága történelmi városközpontja, az Óváros, amely 1992-ben került fel az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi listájára.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018