INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

unesco

2022.11.29. 08:40

Megkongatták a vészharangot a Nagy-korallzátony állapota miatt

A Nagy-korallzátony veszélyeztetett világörökségi helyszínné nyilvánítását javasolja az állapotát felmérő, ENSZ által támogatott misszió. Mint a hétfőn közzétett jelentésben figyelmeztetnek: gyors és hatékony klímavédelmi intézkedések nélkül a világ legnagyobb korallzátonya veszélyben van.
2022.03.26. 21:54

Elborzasztó a helyzet a Nagy-korallzátonyon – videó

A Nagy-korallzátonyt felügyelő ausztrál tengeri park hatóság (GBRMPA) közleménye szerint a zátony mintegy 1200 kilométernyi hosszúságú területét érinti az újabb, már hatodik tömeges fehéredés, amit a globális felmelegedés okoz. A tudósok azonnali lépéseket sürgettek a klímaválság elhárítására.
2022.03.22. 05:40

Újabb csapás fenyegeti a Nagy-korallzátonyt

Gyakoribb és hevesebb hőhullámok várhatók az ausztráliai vizeken – figyelmeztet egy ausztrál környezetvédő szervezet abból az alkalomból, hogy az ENSZ egy szakértői csoportja hétfőn megkezdte a világörökségi listán is szereplő korallzátony állapotának felülvizsgálatát.
2021.07.27. 20:20

Újabb nyolc helyszín, köztük Verespatak élvezhet világörökségi védelmet - képek

Hét újabb - négy természeti és három kulturális - helyszínt vett fel a világörökségi listára az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi bizottsága hétfőn a kínai Fucsouban zajló tanácskozásán, kedden pedig csatlakozott a helyszínekhez az erdélyi Verespatak és környéke is.
2021.07.23. 20:22

Levegőben lóg a Nagy-korallzátony sorsa - és marad is

Elkerülte Ausztrália, hogy az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökség bizottsága a Nagy-korallzátonyt veszélyeztetett világörökségi helyszínné nyilvánítsa a kínai Fucsouban zajló ülésén.
2021.07.21. 16:19

Elúszott Liverpool világörökségi státusza

Az indoklás szerint visszafordíthatatlan károk keletkeztek a történelmi tengeri kereskedelmi városrész arculatában és látképében a különféle beruházások révén.
2020.11.02. 20:42

Kevesebb újságírót öltek meg, de szinte mindig büntetlenül

Ötvenhét újságírót gyilkoltak meg világszerte 2019-ben, ez a legkisebb szám az elmúlt évtizedben, mindazonáltal az újságírók elleni bűncselekmények elkövetői közül átlagosan tízből kilenc büntetlen marad – közölte hétfőn az ENSZ Oktatási, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO).
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018