eur:
394.94
usd:
363.49
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Nyugdíjasok széken ülve várják, hogy beoltsák őket a német-amerikai fejlesztésű Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájával egy klinika udvarán felállított sátorban Johannesburg közelében 2021. május 24-én. Dél-Afrikában június végéig 5 millió idős embert szeretnének beoltani.
Nyitókép: MTI/AP/Themba Hadebe

Koronavírus: brutálisan megugrott a halálos áldozatok száma Afrikában

A legtöbb elhunytat Namíbiából, Dél-Afrikából, Tunéziából, Ugandából és Zambiából jelentették.

A koronavírushoz köthető halálesetek száma 43 százalékkal emelkedett egy hét alatt az afrikai kontinensen – közölte Matshidiso Moeti, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Afrikáért felelős igazgatója.

Mint mondta, a kontinensen nem tapasztaltak még ilyen gyors ütemű növekedést, amely a lélegeztetőgépek hiányára és az intenzív osztályok túltelítettségére vezethető vissza.

Moeti szerint ez világos figyelmeztetés, hogy a kontinens kórházai elérték teljesítőképességük határait.

A WHO szerint a Covid-19 halálozási rátája a kontinensen 2,6 százalék, míg globálisan ez a mutató 2,2 százalék. A legtöbb elhunytat Namíbiából, Dél-Afrikából, Tunéziából, Ugandából és Zambiából jelentették. Az azonosított fertőzöttek száma is egymillióval gyarapodott júniusban. A járvány harmadik hullámát mindenekelőtt a koronavírus jóval fertőzőbb, delta variánsa hajtja, amelyet az 55 afrikai országból 21-ben mutattak ki eddig. Az alfa variáns 35, a béta variáns pedig 30 afrikai államban van jelen.

Az Afrikai Unió (AU) betegségmegelőzési központja (CDC) szerint a járvány kitörése óta több mint hatmillió fertőzöttet regisztráltak Afrikában, akik közül több mint 153 ezren haltak bele a fertőzés szövődményeibe. Az 1,2 milliárd lakosú kontinensen eddig mindössze 18 millió ember kapott védőoltást.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Soha nem látott vagyon füstölt el a magyarok bankszámláiról, de végre van, aminek örülhetünk

Ugyan a tavalyi utolsó negyedévben végre nem nőtt tovább a sikeres csalások értéke az előző negydévhez képest, ám éves alapon még így is duplázást láthattunk. 2023-ban egyetlen év alatt 23,2 milliárd forintnyi sikeres visszaélés történt a nem kártyás elektronikus pénzforgalomban. A digitális pénzforgalom naposabb oldalát tekintve az látszik, hogy a mobilfizetések gyorsan terjednek, a kártyákkal már kétszer többet fizetünk, mint amennyi készpénzt veszünk fel velük, és a fizetési kérelmek száma is nagyot emelkedett. A hazai pénzforgalom legfontosabb trendjeiről júniusi Financial IT konferenciánkon részletesen is szó lesz.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×