eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
BRUSSELS, BELGIUM - JUNE 24: Prime Minister of Hungary Viktor Orban speaks to press members as he arrives for the first day of European Union (EU) Summit at The European Council Building in Brussels, Belgium on June 24, 2021. (Photo by Dursun Aydemir/Anadolu Agency via Getty Images)
Nyitókép: Dursun Aydemir/Anadolu Agency/Getty Images

Orbán Viktor az EU-csúcson hangsúlyozta: a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülők feladata

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtöki EU-csúcson az újságírók és az Európai Unió miniszterelnökei előtt is világossá tette, hogy a gyermekek védelméről szóló törvény nem a melegekről, hanem a gyermekekről szól - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK).

Magyarországon fontosnak tartjuk, hogy a gyermekek szexuális nevelésébe a szülőkön kívül senki ne szólhasson bele, se az állam, se az NGO-k, se a média. Közölték: ezért tiltja a törvény a gyermekekre irányuló heteroszexuális és homoszexuális propagandát egyaránt.

"A törvény összhangban van az EU alapokmányával és nem sérti senkinek a szexuális önkifejezésre vonatkozó jogait, hiszen a felnőttekre nem vonatkozik. Magyarország szabad ország, a felnőtt magyar polgárok életébe az állam nem szól bele" - emelték ki.

A KTK közleményében hangsúlyozta: mivel Magyarországon számít az emberek véleménye, a kormány a jövő héten induló konzultáció részévé tette a gyermekek védelméről szóló törvényt, amelyről így minden magyar ember szabadon elmondhatja a véleményét.

Címlapról ajánljuk
Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

A szemes kávé felé hajtja a drágulás a fogyasztókat

Már meghallgatható a Portfolio Checklist vasárnapi különkiadása. A műsornak egyetlen témája volt: április első felében elszállt, és 18 havi csúcsig ugrott az arabica típusú kávé határidős jegyzése. A képet tovább bonyolítja, hogy a robusta kávé termékpiaci ára gyorsabban nőtt, mint az arabicáé, s így ismét konganak a vészharangok, hogy holnapra luxussá válik a mindennapi feketénk. A témáról Árok Gábort, a Coca-Cola HBC Magyarország kávé üzletágának vezetőjét kérdeztük.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×