eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Emberek várják, hogy leteljen a harminc perces megfigyelési idő, miután beoltották őket a Pfizer gyógyszeripari cég koronavírus elleni vakcinájával az oltóközponttá alakított Lumen Field rendezvénycsarnokban, a Washington állambeli Seattle-ben, 2021. március 13-án.
Nyitókép: MTI/AP/Ted S. Warren

Másfél millió dollárt is hozhat a vakcinalottó

Kaliforniában 116,5 millió dolláros nyereménnyel igyekeznek az állam lakosait rábírni az oltás felvételére.

A Vax for Win nevet viselő program keretében Kaliforniában ajánlják a legmagasabb összeget azoknak, akik felveszik a koronavírus elleni oltást. Azok vehetnek részt a sorsoláson, akik elmúltak 12 évesek és már legalább egy adagot megkaptak valamelyik koronavírus elleni vakcinából. Június 15-én tíz szerencsés nyertest sorsolnak majd ki, akik egyenként 1,5 millió dollárral lesznek gazdagabbak, harmincan pedig 50 ezer dollárt kapnak. Őket június 4-én és 11-én sorsolják majd ki, írja a Business Insider.

A nagy pénznyeremények mellett 50 dollár várt ajándékkártya képében az első kétmillió kaliforniaira, akik a lottó bejelentésének napján, május 27-én oltást kaptak.

Kalifornia mellett számos állam kínál nyereményt azoknak az amerikaiaknak, akik úgy döntenek, hogy oltatnak:

Marylandben kétmillió dolláros összértékben jár jutalom azoknak, akik felveszik a vakcinát.

Negyvenezer dolláros összegekben sorsolnak nyereményeket július 3-ig, majd a folyamat végén még egy 400 ezer dolláros összeget is megkaphat egy szerencsés oltott.

Kentuckyban a Cash Ball nevű szerencsejátékban való részvételre lehetőséget adó egydolláros jegyekből osztottak szét nem kevesebb, mint 225 ezer darabot az oltottak között, Oregonban pedig egymilliós főnyeremény mellett a 36 megyében 36 tízezer dolláros kisebb díjat osztanak ki. Coloradóban öt szerencsés nyerhet egy-egymillió dollárt.

Magyarországon nincsen tervben hasonló ösztönzési program: Orbán Viktor péntek reggeli rádióinterjújában arról beszélt, nem szeretné lottókkal oltáshoz csalogatni az embereket.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×