eur:
394.24
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Joe Biden amerikai elnök aláírja az 1900 milliárd dolláros mentőcsomagot a washingtoni Fehér Házban 2021. március 11-én. A demokrata többségű képviselőház 220-211 arányban hagyta jóvá a republikánusok által vitatott csomagot, amelynek célja, hogy segítse a koronavírus-járvány elleni küzdelmet és a legyengült amerikai gazdaság helyreállítását.
Nyitókép: Andrew Harnik

Izraeli harcok - Joe Biden felemelte a telefont, két hívást indított

Izraelnek "joga van megvédeni magát", a palesztinoknak pedig "joguk van az államhoz". Így látja.

Joe Biden amerikai elnök telefonon egyeztett szombaton Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel a héten kiújult izraeli-palesztin harcok ügyében.

A washingtoni Fehér Ház közlése szerint Biden az izraeli kormányfőnek megerősítette, hogy az Egyesült Államok "határozottan támogatja Izrael jogát arra, hogy megvédje magát" a Hamász palesztin szervezet rakétatámadásaitól.

A Mahmúd Abbásszal folytatott - hivatalba lépése óta első - telefonbeszélgetésében az amerikai elnök nyugalomra intett a harcokkal kapcsolatban, és megerősítette támogatását a kétállami megoldás iránt - jelentette a WAFA hivatalos palesztin hírügynökség.

Biden elmondta, hogy az Egyesült Államok erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a felek csökkentsék az erőszakot a térségben. A palesztin közlés szerint az amerikai elnök kitért arra is, hogy Washington ellenzi a palesztinok kilakoltatását a kelet-jeruzsálemi Sejk Dzsarra városnegyedből. A kilakoltatások ügye volt a kiújult harcok egyik gyújtópontja.

Az izraeli kormányfői hivatal közlése szerint Netanjahu azt hangsúlyozta, hogy Izrael mindent megtesz annak érdekében, hogy a konfliktusban nem érintett személyek ne váljanak a hadsereg támadásainak célpontjaivá. A sajtóirodáknak is otthont adó toronyház lebombázása kapcsán kiemelte, hogy ott terrorista célpontokat támadtak, és az épület kiürítését a művelet előtt időben megszervezték.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×