eur:
394.14
usd:
369.98
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Előkészítik oltáshoz az orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni oltóanyagot (hivatalos nevén Gam-COVID-Vac) Budapesten, a Szent Imre Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 20-án.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Kapott egy zöld lámpát az egydózisú Szputnyik Light

79,4 százalékos hatékonyságot mutatott a valós életből vett tesztek alapján, így Oroszország engedélyt adott a vakcina használatára – írja a Bloomberg.

A fejlesztéseket végző állami alap jelentése szerint Oroszország jóváhagyta a Szputnyik Light nevű, egydózisos vakcinát, miután az a valós életben végzett tesztek alapján 79,4 százalékos hatékonyságot mutatott a koronavírus súlyos lefolyása ellen. Az RDIF közlése szerint időközi eredmények az utolsó fázisos tesztekről a hónap végén fognak rendelkezésre állni – írja a Portfolo az amerikai hírügynökségre hivatkozva.

Az állami alap szerint világszerte már 20 millió ember kapta meg a Szputnyik V első dózisát, ennek ellenére az oroszok továbbra sem mutatnak nagy hajlandóságot az oltakozásra, az ország lakosságának mindössze 8 százaléka kapta meg az első dózist.

Az RDIF vezére szerint Oroszországban továbbra is a két dózisú Szputnyik V marad a fő vakcina, a light verziót inkább azon országok számára bocsátanák rendelkezésre, ahol nagyon felfutottak a koronavírusos esetszámok és gyors lépésekre van szükség a járványkezelésben. Hozzátette azt is, hogy az egyes országok már jövő héttől jelentkezhetnek a Szputnyik Light vakcináiért.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×