INFORÁDIÓ
2021. július 28. szerda
Szabolcs

szputnyik

2021.07.06. 11:33

Orosz-magyar projektekről számolt be Szijjártó Péter

Ahogy a pragmatikus magyar-orosz együttműködés segített Magyarországnak az új koronavírus-járvány harmadik hullámának a letörésében, ugyanúgy hozzá fog járulni a magyar gazdaság újraindításához - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a jekatyerinburgi INNOPROM ipari kiállításon. Orosz hajók jönnek a Dunára, orosz-magyar állami vasúti cég jön létre, új útvonalat és bázist nyit a WizzAir, magyar kitüntetést kapott az orosz ipari és kereskedelmi miniszter.
2021.06.08. 18:54

Szlovákiában már a 12 évnél idősebbek kaphatnak oltást

Pozsony azt is közölte, hogy el fogja ismerni a magyar oltási igazolványokat, illetve elfogadja a koronavírus elleni orosz és kínai oltóanyaggal végzett oltásokat is. Csehország pedig június 21-étől megnyitja határait az Európai Unió tagországai és Szerbia állampolgárai előtt, amennyiben teljesítik a beutazáshoz megkövetelt feltételeket.
2021.06.03. 14:44

Újabb teher került a Biden–Putyin találkozóra

Úgy tűnik, hogy a küszöbönálló Biden–Putyin csúcs előtt a Kremlt nem aggasztja, hogy a házigazda Svájc nem akarja akkreditálni a Szputnyik V vakcinával beoltott orosz újságírókat. Moszkva emiatt nem akar másik helyszínt, közölte az elnöki szóvivő.
2021.06.02. 15:22

Hónapokig várt Szlovákia a Szputnyik beadhatóságára - szúrhatják

A világjárvány szempontjából már két hete narancssárga lehetne Szlovákia uniós besorolása, de csak jövő hétfőn kerül az őt megillető helyre az ország. A Szlovák Közegészségügyi Hivatal ugyanis az otthoni tesztekkel kapcsolatban helytelen adatokat küldött az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központnak. Több mint három hónapnyi várakozás után pedig megnyílt az elektronikus váróterem azok számára is, akik az orosz Szputnyik V vakcinával oltatnák be magukat.
2021.05.27. 14:16

Lehet, hogy túl sokáig várt Szlovákia a Szputnyik beadásával

A szlovák kormány jóváhagyta a Szputnyik V vakcina alkalmazását. Az orosz védőoltás laboratóriumi tesztelése április 16-án zárult le. Az oltás minden téren megfelelt a gyártó dokumentációjában szereplő előírásoknak, és beigazolódott, hogy az oltóanyag kiváltja az elvárt immunválaszt. Szlovákia összesen kétmillió Szputnyik V védőoltást rendelt. Az orosz vakcina beszerzése feszültséget gerjesztett a koalíción belül, amely a kormány átalakításához vezetett.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018