eur:
388.91
usd:
359.39
bux:
66296.33
2024. február 23. péntek Alfréd
Boris Johnson brit miniszterelnök online sajtótájékoztatót tart a londoni kormányfői rezidencián 2021. január 26-án. Ezen a napon a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma meghaladta a százezret Nagy-Britanniában.
Nyitókép: MTI/AP/AFP pool/Justin Tallis

Megjött Európába az indiai mutáns – sajnos már "bizonyított"

Indiában ez indította újra a járványt. Boris Johnson bár tervezte, nem utazik oda.

Már több tucat – 77 – olyan új koronavírusos esetről tudnak Nagy-Britanniában, amelyet a vírus egy Indiában felfedezett mutánsa okozott.

Az illetékesek gőzerővel vizsgálják, hogy fertőzőbb-e, mint a harmadik hullámért felelős brit mutáns, illetve hogyan viszonyul hozzá az oltás.

A Financial Timesra hivatkozva a Napi.hu most azt írja, a brit hatóságok "egyelőre nem tudják, mivel állnak szemben", még azt sem, terjed-e a brit közösségben – a legtöbb esetben Indiából hazatérteknél mutatták ki –, de neve már van: B.1.617.

A félnivalót az okozza, hogy

ennek a vírusnak a megjelenésével párhuzamosan futott fel újra a járvány Indiában, az elmúlt hétvégén 261 ezer új fertőzést regisztráltak.

Hétfőn az indiai utat tervezgető Boris Johnson brit miniszterelnök is elállt abbéli szándékától, hogy odautazzon, tudósok pedig most azt tanácsolják neki, hogy tegye beutazási "tiltólistára" Indiát.

A britek május 17-re teljes étteremnyitást terveztek, ennek megváltoztatásáról egyelőre nincs szó.

Az ország 67 millió lakosából 33 millióan már kaptak legalább egy oltást, 10 millióan kettőt is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Berlin is támogatja Mark Rutte NATO-főtitkári jelölését – de ez még kevés

Növekszenek a leköszönő holland miniszterelnök, Mark Rutte esélyei arra, hogy a hivatalából októberben távozó Jens Stoltenberget váltsa a NATO főtitkári tisztségében. Washington és London után Berlin is hivatalosan bejelentette, hogy a holland jobboldali liberális politikus jelölését támogatja. Az új főtitkár megválasztásához ugyanakkor szükség van valamennyi tagállam támogatására.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×