INFORÁDIÓ
2022. május 23. hétfő
Dezső

harvey weinstein

egészség

producer

zaklatás

Harvey Weinstein szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt amerikai filmproducer bírósági meghallgatásáról távozik New Yorkban 2019. július 11-én. Weinstein egyik ügyvédje, Jose Baez engedélyt kért a bíróságtól, hogy kiléphessen az ügyből.

"Gyakorlatilag megvakult" a börtönben Harvey Weinstein

Infostart

A szexuális zaklatások miatt 23 éves börtönbüntetését töltő, 69 éves egykori producer ügyvédei jelentették, hogy védencük egészségi állapota rohamosan romlik.

Weinsteinre akár további 36 éves börtönbüntetés is várhat, amennyiben beigazolódnak a kaliforniai vádak. Az ottani ügyészség még négy erőszakkal, és más súlyos, szexuális bűncselekményekkel vádolja összesen öt nő feljelentése alapján. A féktelen erőszakosságáról elhíresült, valamikor teljhatalmú filmes mogul a gyanú szerint 2004 és 2013 között követte el Los Angeles térségében bűntetteit – írja az Index.

Ügyvédei fellebbeztek a kaliforniai kiadatás ellen. Weinstein ugyanis most a Buffalo közelében levő Erie megyei börtönben tölti büntetését, az északi New York államban.

Norman Effman, Weinstein egyik jogi képviselője arra hivatkozva kérte a kiadatás elhalasztását Kenneth Case bírótól, hogy ügyfele sürgős kezelésre szorul.

„Gyakorlatilag megvakult, és fogászati kezelésre van szüksége ahhoz, hogy megmaradt fogait megmenthesse”

– mondta az ügyvéd, aki hozzátette, hogy ismeretei szerint Weinstein eddig négy fogát vesztette el.

A „szexuális ragadozóként” elhíresült Weinstein ügyvédei egyébként az az ítélet ellen is fellebbeztek, amely alapján ügyfelük jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti. Azzal érvelnek, hogy védencüknek nem volt alkalma tisztességes tárgyalásra, az esküdtszék pedig elfogult és részrehajló volt a tárgyalást övező negatív sajtókampányban.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018