eur:
388.84
usd:
359.17
bux:
66263.18
2024. február 23. péntek Alfréd
Harvey Weinstein szexuális zaklatással és erőszakkal vádolt amerikai filmproducer bírósági meghallgatásáról távozik New Yorkban 2019. július 11-én. Weinstein egyik ügyvédje, Jose Baez engedélyt kért a bíróságtól, hogy kiléphessen az ügyből.
Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

"Gyakorlatilag megvakult" a börtönben Harvey Weinstein

A szexuális zaklatások miatt 23 éves börtönbüntetését töltő, 69 éves egykori producer ügyvédei jelentették, hogy védencük egészségi állapota rohamosan romlik.

Weinsteinre akár további 36 éves börtönbüntetés is várhat, amennyiben beigazolódnak a kaliforniai vádak. Az ottani ügyészség még négy erőszakkal, és más súlyos, szexuális bűncselekményekkel vádolja összesen öt nő feljelentése alapján. A féktelen erőszakosságáról elhíresült, valamikor teljhatalmú filmes mogul a gyanú szerint 2004 és 2013 között követte el Los Angeles térségében bűntetteit – írja az Index.

Ügyvédei fellebbeztek a kaliforniai kiadatás ellen. Weinstein ugyanis most a Buffalo közelében levő Erie megyei börtönben tölti büntetését, az északi New York államban.

Norman Effman, Weinstein egyik jogi képviselője arra hivatkozva kérte a kiadatás elhalasztását Kenneth Case bírótól, hogy ügyfele sürgős kezelésre szorul.

„Gyakorlatilag megvakult, és fogászati kezelésre van szüksége ahhoz, hogy megmaradt fogait megmenthesse”

– mondta az ügyvéd, aki hozzátette, hogy ismeretei szerint Weinstein eddig négy fogát vesztette el.

A „szexuális ragadozóként” elhíresült Weinstein ügyvédei egyébként az az ítélet ellen is fellebbeztek, amely alapján ügyfelük jelenleg 23 éves börtönbüntetését tölti. Azzal érvelnek, hogy védencüknek nem volt alkalma tisztességes tárgyalásra, az esküdtszék pedig elfogult és részrehajló volt a tárgyalást övező negatív sajtókampányban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
Nincs megállás, újabb csúcson az amerikai tőzsdék

Nincs megállás, újabb csúcson az amerikai tőzsdék

Komoly emelkedéssel és új csúcsokkal zárult a csütörtöki kereskedés az Egyesült Államok tőzsdéin, miután az Nvidia a várakozásokat messze felülmúló negyedéves számokat közölt (megint), köszönhetően az AI-chipjei iránti keresletnek. Nem volt azonban ennyire pozitív a kép az Ázsiában, ahol leginkább vegyes mozgásokat lehetett látni, a japán piac zárva tartott. Európában is hasonló látszott a kereskedés első szakaszában, viszont délutánra elkezdett javulni a hangulat, és az amerikai piacokon is tovább folytatódik az emelkedés, a vezető indexek pedig új csúcsot döntöttek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×