eur:
392.57
usd:
365.45
bux:
66589.3
2024. április 26. péntek Ervin
Oltásához előkészített, a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyaggal, a Comirnaty-vakcinával töltött fecskendők a fővárosi Honvédkórház oltópontján 2021. április 13-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Időt nyer a vírus - ez várhat arra az országra, ahol elfogy az oltandó, és kevés is

Az Egyesült Államokban már ezzel állnak szemben. És körvonalazódik egy ennél nagyobb baj is.

Az Egyesült Államokban már nincs vakcinahiány, más gond azonban igen: egyes raktárak azért vannak tele oltóanyaggal, mert nincs, akinek beadják, és ez még a kisebbik baj - írja a Bloomberg hírügynökség nyomán a Napi.hu.

A tengerentúlon ugyanúgy, mint mindenhol máshol az a végcél, hogy a lakosság 70-80 százaléka be legyen oltva, de ettől nagyon messze vannak; a lakosság 37 százaléka van legalább egyszer beoltva, de nagyon fogynak a jelentkezők.

Virginia államban az elérhető vakcinák 83 százalékát felhasználták, de az államon belül nagy különbségek vannak: a demokrata többségű Charlottesville-ben jobban kérik az oltást, a republikánusabb Lynchburgban alig, így

"vakcinaturizmus" alakult ki,

összességében azonban a raktári mennyiség növekszik, ami a Bloomberg elemzése szerint arra utal, hogy "nem lesz elérve" a nyájimmunitás az oltási kampány befejeződésééig.

Washingtonban most azon ügyködnek, hogy átalakítsák a szállításokat, és az oltakozóbb kedvű államokba több vakcinát szállítanak, eddig ugyanis csak a népesedési számokat nézték szállításkor.

A cikk arra is rámutat, hogy

a védtelen emberek még mindig magas száma miatt "időt nyer a vírus", bennük mutálódhat és köztük terjedhet,

és ha ők fertőzni kezdik az embereket, azzal jelentősen ronthatják a járvány elleni harc esélyeit.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

Ezerrel költ a mesterséges intelligenciára a Microsoft, de még ez sem elég

A várakozásokat felülmúló negyedéves számokat közölt első negyedéves gyorsjelentésében a Microsoft, a folyó negyedévre megfogalmazott kilátások azonban vegyesek a menedzsment bevételprognózisa kisebb csalódást okozott. A mesterséges intelligencia beruházások felpörögtek a Microsoftnál, a szektortársakhoz hasonlóan, és a költekezés a következő negyedévekben is fennmarad a menedzsment közlése szerint. A befektetők jól fogadták a negyedéves számokat, a Microsoft árfolyama közel 4 százalékot emelkedett zárás után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×